T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Bermulanya..

on February 22, 2008

Well..
today ade mood nk bertiktok tiktok gune laptop ni..
since ramai yg nk tau mane satu la tunang aku la ni la..
bukan la menjadi keje aku dok menayang muke die dlm blog ni..
die pun ade skali tanye..
ngape idok letak muke nye kat blog ini..
deyy?? lu got ur own blog then u wan me to capub ur face here ?? hehehe
saje je..
xde sape pun suh letak kan kan??

alah..
dulu tu mcm xde ikatan langsung..
and kalo nk cite pun panjang camne aku leh jumpe and bleh ter’tunang’ ngan mamat nih ^^
maybe some of you guys tau kot..
aku pun malas bukak buku2 citer lame..
buruk benor mengaibkan orang..
x eloks..
jadi..mari kenang yg elok2 sajerr…

mule2 nye aku kenal Zuan dari forum Saiyaman.info nih..
coz aku suke carik anime kat situ..
and ade pulak forum melayu (habeh la pasni forum tu kene serang dek peminat2 anime yg masih tercari2 info anime dan manga yg sewaktu dengannye)
ok.. then aku start join irc under forum tuh dan berkenalan la ngan bape2 org..
akhir nye jumpe kat irc then tukar2 ym..
memula one of my fren ckp die da bertunang so aku buat dek aje la kan..
xkan terhegeh2..
ntah sape2 la time tu..aku pun idok le kenal..
mase tu pun..
aku tgh jiwa kacau pun ade.. sume penyakit haru biru aku adelah..
so bile time boring2… aku ajak die main pool yahoo tu..
sebabkan aku selalu main ngan xroomate aku (read: meihoon,su huang,syaz & sham) so aku agak ler pandai skit main pool dan die pun selalu le kalah main pool ngan aku..
haha 😛 (oppss teriak skit plak..sorry ye cik abang)

ade 1 hari tu..aku ade xm final linux
nk dijadikan cite..
cik abang aku ni tere linux dan pakar betul hack menghack ni( ish ish ish..tunang sape la ni??*geleng kepale*)
so aku mintak die ajar last minute..
dan die pulak ade time tu sakit2..
aku selalu igtkan die makan ubat..since kawan2 biase..
tak tau pulok ler.. mamat ni sangkut pulok dahhh
hehehe..

forum tu buat gathering ke Taman Negara since aku yg beria gile nk pegi..
so jumpe kat situ..
aku and ade 2-3 org forumers lain naik bas dr Pekeliling sampai Temerloh kot then sambung ke Jerantut dan dr Jerantut ke Taman Negara..
kire dr pagi pukul 7 pagi aku keluar..
nak magrib tu baru aku sampai Taman Negare..
punye la gagah gak aku nk pegi..
heheh memandangkan aku ni kan x pakar dlm bab jalan2 mahupun perangai org msia..
en zuan la yg penat lelah menjage aku..
angkat beg aku..
wuahh tergode i~~~ *wink* 😛

jadi..
bile da tegode … ape lagi nk panjang2 cite..
ikat sudeyyy~~
insya Allah takde aral melintang langit runtuh ke hujan ribut petir kemarau salji sume ke ape ke…
ikut kate orang tua tempoh hari adelah *3 tahun hidup* syaratnye~~~~

perasaan selepas jadi tunangan orang?
mcm biase je..
tp.. sekarang mmg insya Allah aku percaye kat die 100% dan pk hidup ni..
selain Allah.. demi family and die je..
xde la nk main laki sane ke main laki sini ke..
and hope Allah permudahkan perjalanan hidup aku n die..

so kepade sesiape yang masih belum amik langkah seterusnye..
mungkin 2008 ni sesuai untuk korang amik the next step dlm relation korang..
^^
all the best..

Picture of the Day

Bile aku letak gambor die ni..

DONT YOU DARE TO SAY:

1) He’s look younger even he’s 28 this year..

2) He’s look YOUNGER THAN ME…. *hangennnnn oiii*

Canopy Walk,Taman Negara Pahang-Julai 2006

ok ok.. aku terima kenyataan.. tunang aku ni awet mude.. ..*cheissss*

p/s: entry mengarut.. jike mual2 pening kepala dan mahu termuntah..sile close X di kanan atas sekali window anda..sekian ^^


2 Responses to “Bermulanya..”

  1. mosfet says:

    amboi mmg awet mude
    ape rahsie

  2. basseyra says:

    rahsie die??
    haha..
    ntah..
    dilahirkan sebegitu rupe la kot..:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.