Korea Muslim Tour

*Promotion*

Sesiapa yang teringin nk melawat Korea Selatan pada musim sejuk akan datang ni dengan tanpa was was boleh lah hubungi aku. Untuk pakej pun ade and untuk yang nak flight tickets pun ade jugak.

Someone mtk tlg letakkan list tmpt akan dilawati sepanjang dlm tempoh melancong ke Korea ni..

here  they are:

Tour code: 081230 6D4N Korea Ski Namyi Mt Sorak Seoul Breakout Show
Tour leader: your majesty
Publish rate: RM3640
Special rate: RM3590 (only for blog reader)

Day 01       Kuala Lumpur ~ Incheon
Depart from Kuala Lumpur by flight to Seoul, the south city of Korea.

Day 02        Incheon ~ Ski Resort                                             (LD)
Upon arrival, meet and be greeted by our representative. Visit to the Gyeongbok Palace was the main palace during the Joseon Dynasty (1392-1910). It is the most comprehensive and grandest of the five palaces of the Joseon Dynasty. National Folk Museum – which houses 4,300 relics from the prehistoric age to the modern times. Drive pass The Blue House the symbol of the Blue House, which is at the center of Korean politics. After lunch, proceed to Ski Resort.

Day 03     Ski Resort ~ Mt Sorak                                     (BLD)
After breakfast, explore the drama props, royal dishes and costumes created for the scenes. You may have a great chance to experience a playing ski with high quality snow. (Excluded ski equipments). Thereafter, proceed to Mt. Sorak National Park – one of the most beautiful national parks in Korea with its granite peaks, lush green valleys and dense forest.

Day 04     Mt Sorak  ~ Seoul                                         (BLD)
This morning, proceed to Yongin Everland (one day pass)- is a huge theme park, which includes a zoo and botanical garden. Everland has three distinct themes, Festival World, Caribbean Bay and Speedway. Festival World has a global fair, American Adventure, Magic Land, European Adventure, and Equatorial Adventure. Each was built with it’s own uniqueness and style. Next shopping at Dongdaemun Market – which is Korea’s representative wholesale and retail market. Tonight Hangang River Ferry Cruise – is one of the best ways to enjoy the scenery around Hangang River that flows through Seoul.

Day 05        Seoul                                                 (BLD)
This morning experience Kimchi making section and knowing about the history, nutrition, demonstration and tasting process, there is an opportunity for you to wear Korean traditional costume Han-Bok. Next to International Mosque & shopping at Namdaemun Market – is the biggest traditional market in Korea selling children’s clothing, men & women’s clothing, daily miscellaneous goods, kitchenware and local and imported products. Enjoy the Breakout Show at night.

Day 06        Seoul ~ Kuala Lumpur                                          (B)
This morning, you will also stop by at the Ginseng Center, Amethyst Factory.  At last shopping to buy some local product and souvenir for you to bring home then transfer to the airport for your flight back to KUL

Saper nak join my new year kat Ski Resort di Korea yang aman, sila emailkan quotation anda ke rakan saya di  syazwan@ainarabiatravel.com.my

atau call di 0355131200 / 014 296 4440.

thxx

p/s: Harap terus contact Syazwan untuk bertanya anything atay untuk dptkan quoatation ok??? Saya hanya promote sahaje.

Thank youuuu againnn~~

64 thoughts on “Korea Muslim Tour

  1. Saya berchadang nak pgi korea dgn istri dan anak saya umur 14 tahun. Tolong bri quotation paling murah (muslim tour ye!). Lagi satu saya ade nak jumpe orng disnana dua tige ari slepas program tour abis. Saye akan cari tempat tido sendiri untuk bab ini. bisa penerbangan balik nanti :amok: di urusin?

    Wan Hairuddin
    Tal xxxx xxxx(03)
    xxx xxxx xxx

  2. hi..saya nak tnya pasal tour muslim kat korea ni..
    tapi saya nak pegi probably around november or december 2009 ni..
    ada pakej lagi tak?
    saya ada dalam 4 orang la…
    kalo boleh nak join group tour yang reramai..
    info sket ley tak?
    trimassss

  3. Salam/Hi…

    i nak check with you… my family of 12 (9 adults n 3 kids) planning to visit korea this December (around 11th -17th).
    Cud you pls send me ur package price n itinerary (with the hotels list).
    Thanks..
    May i also know which airline u use? Thanks again.

    -nh-

  4. saya nak tau pasal tour ke korea tuk bulan nov/dec ni..2009..
    ada tak?
    interested ni..heheh

  5. salam,

    akak mmg becite-cite nk gi korea & my elder sis dah pegi few yrs back tp sbb best sgt kata dia, we all nk gi togedede plak insyaAllah. tp we all cadang nk pi outskirt la, cam ala2 family outing gitu or 2D1N heheh.. ada x pakej cenggitu..?

    tengkiu..

  6. salam,

    akak mmg becite-cite nk gi korea & my elder sis dah pegi few yrs back tp sbb best sgt kata dia, we all nk gi togedegede plak insyaAllah. tp we all cadang nk pi outskirt la, cam ala2 family outing gitu or 2D1N heheh.. ada x pakej cenggitu..?

    tengkiu..

  7. hai…saya dan 2 orang kawan nak pegi korea pada 29 nov – 5 dec 2009…ade x care nak dpat tiket murah ke sana???..cuz we all x nak pegi by grouping tours…

  8. saya + suami + 5 anak2 nak pi korea dec 2009 ni. pakej to include ski , everland & lotte. tolong rekomen via email muslim pakej yang murah. tq

  9. Plan nak gi Korea this December. Pakej berapa? Nak 5D/4N. Nak dok semalam kat ski resort, yang dekat-dekat seoul aje dah ok. Lotte world pun menariks to include. 2 adults, 3 children(sorang baru 2 tahun). Kat Seoul prefer to stay near Itaewon(area muslim food kan) or Insadong ke or near tourist shopping la.

    Tolong reply thru mail ekk?

  10. Saya dan beberapa orang kawan lebih kurang 4 – 5 orang nak dapatkan info untuk ke Korea Selatan sekitar Jun – Julai 2010. Please advise berapa pakej yang you ada atau the cheapest package. TQ

  11. assalamualaikum..

    saya&kwn ada plan nak g korea..bleh tak promotekan package g sana yg best+murah+yg boleh dpercayai..dlm bulan may-jun 2009 cmtu la..hopefully ada..beharap sgt nih :03: thanks!!!

  12. Hai..boleh terangkan sikit tentang pakej ni? Erm, quote price ni dah masuk airport tax semua ke? Tour ni awak penah join and ok tak?

    Thanks a lot.

    We plan to go to Korea around February-Mac 2010.

    Thanks..

  13. Assalamualaikum,

    Akak pun berminat nak ke Korea dah lama. Budget yang mampu all-inclusive maksima RM 3200. Tidur hostel murah tapi selamat dan travel dgn bus awam/lrt pun takpe walaupun umur dah 40++. Lebih berminat nak tengok kehidupan 0rang Islam Korea, kampung, serba sikit tempat drama yang pass entry murah dan tempat shopping baju remaja (utk anak) yang murah. Mungkin secara solo. Ada ke quotation yang sesuai untuk November 2009 atau Mac 2010 ni? terima kasih.

  14. Assalamualaikum,

    saya pun berminat nak ke South Korea nih. Budget yang mampu all-inclusive maksima RM 3500. Tidur hotel murah tapi selamat dan travel dgn pengangkutan awam pun ok.Kalau boleh nak g tempat makan best (muslim),tengok kehidupan orang2x Islam Korea, kampung, pantai or island,tempat shooting drama yang pass entry murah dan tempat shopping baju n beg(for family) yang murah. Mungkin secara individu. Ada ke quotation yang sesuai untuk December 2009? Thanks.

  15. Berminat utm membawa 6 orang dewasa dan seorang kanak-kanak selama 5 hari 4 malam. kalau boleh masa raya haji, 26- 30 Nov. Ada vacancy?

  16. boleh tak bg quotation untuk 4 dewasa ngan sorang budak 4thn ke korea utk 6 atau 5 hari during winter early 2010 till march 2010.

    tq..

  17. salam..saya nak minta pendapat..sebenarnya musim apa yg paling best nak melancong ke korea n apa pakej terbaik yang ada(quotation nya skali) ? nak tanya jugak..estimate duit yg kene guna utk spend sepanjang di korea dalam berapa yea? brg2 kat sana murah x? haha..saya mmg cadang nak gi sana dgn sorang kawan saya..minta tolong ya..thanz

  18. salam..nak tanya gak..ada x program homestay di korea selatan??homestay muslim?? coz sy nak lihat kehidupan n budaya org korea sendiri..thanz again

  19. rasenye macam takde sebab tak pernah plak jumpe..
    btw sini takdela mesra muslim sangat so kalau nak lebih lanjut kene tanya tour agency la kot..
    sbb susah nk buat homestay.. tak ramai org korea yang muslim..
    so makan kat rumah die agak ragu2 lah..

  20. ikutkan saya.. semua musim pun best sebab lain2..
    tak sama macam kat malaysia..
    kite ada musim tengkujuh kemarau aje kan..
    sini tiap2 musim ada peranan masing2..
    tp kalau nak rasa yang lain tu musim sejuklah dari december sampai bulan februari..
    tak tau la nak spend berapa sebab saya mmg duduk sini.. depends untuk org yg nak shopping macam mana la..
    awak boleh email terus je kat kawan saya tu ok?

  21. hurm… damn!..really miss korea.. i had my trip last Christmas in korea with my whole family.. actually korea is a nice place to see..halal food.. quit difficult to find it, when u in rural town.. (being vege la u!=)) u hv too.. in seoul ~ dont worried! for ppl who love shopping.. sedia duit banyak2..esp: yg gila brooch..handbag etc.. i wish i back to Korea again =)

  22. Pingback: Learn Photography Tips on DSLR camera

  23. saya nk pergi korea time winter nih,n spesific nyer nk pergi time salji..bleh x tlg beri quotation dia…plan dlm 4hari 3mlm..

  24. salam..saya nk tnya klu nk g korea selatan dlm pertghn nov 2010 cmtu brapa ek hrnga tmpt tinggl n mknan halal smua skali…yg bercadng nk join dlm lbh kurng 15 org..tq

  25. Saya berminat untuk melawat korea pada bulan february or mac 2009.Saya perlukan fullboard muslim package. ada tak

  26. salam :)
    aku kira-kira mau ke korea, sekitar juni – juli, aku sendiri. aku mau nanya dong!
    * biaya hidupnya gmn dsn? apa udah di tanggung sm travel agensi nya?
    * paket tour and travelnya yg murah dapet apa aja?
    * berapa hari?
    * bulan juni-juli lagi musim apa disana?
    soalnya, aku buta banget tentang keadaan korea. tolong di bales ke email aku ya :)

  27. interested to go to Korea with hubby & 3 kids. Macam Noriam..the quotation should include Ski(1 night stay at the resort)+ Everland+ Lotte worl + Seoul jalan-jalan and abit of shopping. Intersted in winter so maybe Dec 10. Nak estimate budget ..tolong bagi quotation for both ye..include flight and just ground package. Kalau flight, guna apa ye..thanking u in advance.

  28. saye nk travel ke korea bln 6 ni dgn akak saye 2 org…ade pckge utk muslim tak???ssh la nk cari skrg ni….tq

  29. salaam… bminat dgn pakej yg dtawarkan… ada ke tour in late november 2010? kalau ada organise grup tour lagi bagus… harap bole bagi quotation..tqvm

  30. :10:
    hello..
    saya nk travel bln 6 nie ngan famili saya so dlm 6-8 org..
    ader pakej yg murah x??
    pliz let me know ASAP..
    tq..
    >__<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × six =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>