T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Cili padi VS Kuaci bunga

on November 20, 2008

Cewah..

poyo gila kan tajuk entry aku?
haha ok da sihat sikit baru la idea nk masuk n bolehla baring n menaip ni hah..
kalo idak mcm dugong aje da ghopanya.. terdampar aje ats katil.. wakakaka *matilaa kutuk diri sendiri*
since im not really good in count anything..
so aku juge tidaklah igt suda bape lame la aku ngan en gacets..

and actually this entry special baekkk punya utk my beloved muncets..
few years ago..
i was ‘YM’ed him “Selamat hari jadi orang tua..semoga bertambah tua” not knowing that pakcik tua ini pula akan menjadi kekasih hati dan lautan cinta saya..
Sungguh tidak sangka bukan?
dan aku berharap.. lagi sethn-2 thn akan datang..
boleh ucap “Selamat hari jadi suamiku” pula padanya..

Since both of us tidaklah suka mengira mengira and celebrating any anniversaries.. (i want to but sumtimes.. bukankah lagi bagus sambut hari2 sebagai anniversaries?hehehe lagi banyak hadiah kan) .. memang adalah normal untuk para lelaki tidak menyambut anniversaries mereka tapi biasalah.. seorang lelaki tetap seorang lelaki..
die buat2 lupe tp die ingat tu..*marilah bersangka baik kepada laki/bf/tunang/pakwe/balak anda..

What have i learned from him so far?
HMMMMM.. A LOT! tidak terkatalah *boleh sebenarnye mahu berkata2 tapi saya pasti mungkin tidak akan habis sampai beratus tahun pula nanti* sebabnya awal2 perhubungan.. saya selalu berkata..
“Baru je kenal 10 hari tapi kenapa rasa macam dah kenal 10 tahun?”
lalu jawapannya..
“Sebab kita serasi.. tu yang rasa lama”
saya menjawab kembali..
“Habis kalau kenal 100 hari? kalau 1000 hari?”
die jawab balik..
“Mestilah rasa 100 hari macam 100 tahun.. kalau 1000 hari macam 1000 tahun..”

sambil aku sengih2 macam kerang busukwangi

ehek ehek *opss tergelak mengade pula* tapi romantik kan dulu2? 😛 ahh.. itu mmg sudah maklum.. mau mengorat.. begitulah ayat2 nya.. bila sudah jadi tunangan orang.. err.. sama sahaja 😛 mestilah lagi erat dan romantik kan.. tidak patut kita membiarkan perasaan cinta itu terlenyap sedikit demi sedikit.. kita doa banyak2 semoga percintaan yang ikhlas ini akan berakhir dengan penuh bahagia sehidup semati hendaknya..

Melalu dia, saya mengenal cili padi..
hah??

apa kau kata?

cili padi?

ya lah..
napa? kau tidak percaya?
hahaha mari aku tunjuk gambarnya..

**gambar courtesy dr google image**

sejak bila pula kau makan cili padi?

sejak aku mengenal si dia.. *kelip2 mata*
kerana orang2 di rumah nya adalah sangat gila makan makanan pedas2..
lalu tidak semena-mena.. saya yang bersungguh2 ingin memasakkan makanan utk dia dan keluarga perlu lah masak yang pedas2 sahaja..
cili padi jugak wajib ada .. kalau tak ada pastilah tidak umpphh dan mesti tidak sedap makanan2..asal ada cili padi tp kalau x sedap pun mesti kata sedap sebab da kaver dengan rasa kepedasan yang amat..

rakan2 saya juga terkejut kerana saya sudah makan pedas dan menjadi pelampau makan pedas.. ada satu tahap yang menakutkan di mana saya mahu letak cili dlm apa jua masakan saya tidak kiralah makan ayam goreng sahaja atau telur goreng sahaja.. gila kan kuasa cinta dan cili padi? hahaha

terima kasih sayangku.. kerana memperkenalkan cili padi dan rakan2 serta keluarga cili kepada tunang mu ini.. tanpamu.. tiadalah cili dalam hidupku …

ehek ehek * gelak mengade lagi skali *

Dia pula?

**gambar courtesy dr google image**

Tengok gambar anda sudah tahu.. mau tahu ceritanya?

Lokasi: Supermarket
Situasi:Aku mencapai 1 bungkus kuaci ..lalu dia buat muke seposen.. tanya..
“Nak buat apa tu?”
aku jawab..
“Nak makanlah! Takkan nak buat hiasan pulaak”..
Nye jawab balik..
“Abang tak makan benda2 mcm ni”
ohhh.. sangat poyo kan.. so aku bagi die pandangan mate-ok kau x makan sudah-punye jelingan.. bia aku je makan..gahahha ape aku pedulik kau x makan kan…???
lalu kami pulang sebab plan utama nak tgk movie sambil kunyah2 kuaci kan..
aku da bukak siap2.. kunyah2..
sambil dia tgk aku makan2..
aku pandang balik..
“Sedap ke?” tanye die..
aku jawab..
“Tak sedap pun tapi genetik mengalir.. abah mmg suke kunyah mende2 merepek ni mase time tgk tv.. so wajib la syg makan”..
*mmg abah aku kuat kunyah2 makanan merapu ni time tgk tv so.. bapak borek anak rintik la kan?*
“Bak nak rase satu”
aku bagi..
die kupas senyap2..
..
aku sambung tgk cite..
pastu rase mcm ade tgn sauk kuaci banyak2 dlm peket kuaci..
aku pandang dia..
sambil buat muka..KAU KATA KAU TAK MAKANNNNNNN~~~~ haishhhhhhhh
die sengih2..

GEDIKKKKK OKKKK??????????!!!

laju plak makan..
aku da berenti makan pun die kunyah2 lagi.
hah.. ni la..
penangan kuaci..
x sedap.. tp leka..
😛

*minggu depannya*
lokasi: supermarket
situasi: nak bayar da sume brg2 ni sebab nak masak2.. alih2 die pusing balik..
aku tanye..
“Kenape? sume da ade.. cukup dah ni..nak cari ape lagi..”
die diam.. sambil jalan lilau2..
aku ikut. sambil buat muke pelik.. ape yang tak ckup lagi ekk..
alih2 die capai peket…..

K
U
A
C
I

tu plak dahh..
bukan 1.. tapi 2 YANG BESAR!!!

gahahaha..
adekah salah aku berjaya pengaruh die makan mende x berkhasiat tu?
😛
tp aku x suro ok..
die yg gatal p makan..

tp best… sebab kami dua2 boleh enjoy makan sama2..
tgk American Chopper ke.. tgk KBS World ke.. sambil gelak2..selain tgk movie kan..

aku rase sometimes kite kene give it a try utk benda2 yang kite tak biase or tak pernah nak buat..
mane nak tau kan? so.. tak rugi pun kalau try.. *unless u have to pay for it lahh ape yang kite nak buat tu kan..* 😛

to my beloved buncet..
SELAMAT HARI LAHIR..yg ke-28… ^^
walaupun kau semakin tua..
KAO TETAP MENJADI POJAAN HATIKU~~ 😛

:27:


4 Responses to “Cili padi VS Kuaci bunga”

  1. lily lotus says:

    happy birthday to ur beloved too!!
    aminn gi skali..semoga disatukan in 1-2 yrs 😉

  2. 최양문 says:

    nice me to you
    here is korea

  3. hehehehe terima kasih kak lily ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.