T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Hopeless weekend

on December 13, 2008

Humm..
not so morning i guess..
already 4.08pm..
means.. da petangg..
*sigh*
ehh? belom ape2 da mengeluh???
org ckp x elok mengeluh banyak2 kan..
yealaa..
kalo takde masalah dan hati adalah bersuka keriangan sapa pulak nak mengeluh..

kire standardlah kehidupan pun mcm roda.. ada OK ada KO..
so what to expect?
sedar x sedar i will be 24 next year..
24?? OMGOWDD..
adakah boleh percaya? eventho sesetengah orang asik ckp diri sendiri adalah muda lagi dan tidak matang but they have to accept lah umur sudah 24 tahun sila la act like one…jgn nak suro org belai2 kau mcm kau budak cacat yang tak boleh pakai otak sendiri untuk tahu benda betul dan salah.tidak paham orang2 macam ni..

when my final-year friends are busy looking for jobs and other opportunity.. saye adalah berasa sedikit gusar..
yet still far tp.. perasaan untuk tidak dpt diterima di mana mana tempat kerja adalah sangat tinggi..
plus.. aku adalah tidak mempunyai keyakinan yang akan dapat bekerja dengan orang lain dengan jayanya..

i always have issues with other..
why?
am i really bad?
am i a mean people?
saya selalu mempunyai masalah untuk handle relationship saya bersama orang2 sekeliling saya..

kadang kadang saya adalah positif dengan diri sendiri dan kadang2 boleh menjadi sangat negatif sama sekali..
tp saya masih bersyukur Allah SWT sentiasa kabulkan apa yang saya idamkan..sangat sangat bersyukur..
tetapi macam manusia yang tipikal.. harus meminta lebih dan lebih lagi apabila sudah dapat apa yang kita mahu..

i am a pusher..
but i dont like people to push me and tell me what to do and what not to do..
yes.. sangat tak adil but.. at least im not trying to act macam mulut sampah yang suka berbuat mulut manis di depan tapi mengutuk sampai tidak cukup bakul lagi di belakang ..

emosi adalah tidak stabil.
mungkin tanda- tanda mahu bulan mengambang..
jadi perlu siapkan diri dan emosi supaya tidak terlalu mengikut hormon yang semua sudah tahu suka pikir yang ntah apa-apa ..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.