T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Back to kampung

on January 4, 2009

Okey.. sambung cite semalam..
bertolak ke kampung pkl 1 camtu lah..
sebab tunggu en gacets bangun tdo..
then br gerak balik beramai-ramai..
so hot okayyy.. haih..
then stop makan jap kat KFC R&R Jejantas kat Ayer Keroh..pastu sambung perjalanan..
pkl 5 camtu baru sampai rumah nenek..

nenek was kinda terkejut la sbb tibe2 aku muncul kan..
mak didnt tell nenek yang aku sudah sampai di Malaysia..
hahaha..

malam tu bwk abah pegi mengurut kat kwn rumah nenek plak x jauh dr our nenek’s house.. sume pun sibuk nak ikut so sume pun kene stay sampai abah habis berubat..

baru gerak g makan bwk nenek dinner luar..
nenek ckp she never eat out time malam ..
sian nenek..
sbbnye makcik pakcik aku yang duk rumah nenek aku kinda bz la.. balik malam2..
so nenek pun suke dpt kuar makan malam2..

besoknye bwk abah lak g bandar Batu Pahat cabut gigi die..
murah seyyyy RM26 jaaaa…
melampau murah gilss..
kalo kat Korea nih tah bape ratus ribu won kene kalau nak cabut gigi kan..
pastu gerak balik rumah nenek..
then makan2 sume siap2 lepas Zohor gerak balik Shah Alam sbb en gacets got night shift pkl 10 nnti.
sampai rumah dlm area pkl 5 camtu gak la..

die lepak2 baring2 jap pastu balik rumah nak mandi rehat tido before g keje balik..
siannyeee kamuu~~..
tp kami sekeluarga very very berterima kasih to my muncet sebab sanggup tlg drivekan jauh2 time abah sakit2 ni..

tibe2 lak terasa kene amik lesen cepat2 kan..
tp yg mak Angah Dida tu pun ade lesen x berani bawak..
apetah lg aku weyh..
aku ni berani sangat ke..
hmmm aku berani je but kind of gelabah sikit je la sbb aku kalo x tau aku kan suke cam panik2 sikit kan..
wakakkaa..

tunggu la bah..
along kalo lepas sume subjek ni insya Allah boleh grad on time and balik amik lesen boleh abah xyah drive jauh2 dah.
i can be ur driver plak 🙂

oh Danish mase memula jumpe aku die xmo tau kat aku..
die cam pelik kot tgk sape la org asing dlm rumah ni..
but heyy. ni Mak Long la..
upah2 acah2 sikit cium2 sikit skrg die da kenal aku da 🙂
waahhhh vanggaaaaa nyaa..

ade ciri2 jd ibu da ni 😛


2 Responses to “Back to kampung”

  1. lily lotus says:

    alahai..so sweet ur promise to ur abah..cpt2 grad yerr 😉

  2. Neeza says:

    oooo dah balik m’sia tak cakap pun…..Akak n kak junn nak belanja makan…pastu aritu akak ada beli kain dari bandung..nak bagi kat basz coz hasil penat lelah basz belikan brooch…
    basz sakit ke?akak ada tukang urut…ok gak makcik tuuu…family akak semua urut ngan dia…Dia pandai tahu kita sakit apa lah……
    pepahal col akak ya..en gacet ada fone number akak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.