T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Mengajar dan diajar

on February 3, 2009

Sekarang ni every morning..except rabu sabtu dan ahad yg tgal kat rumah are atan, abah, me n danish..usually aku akan bgn dulu dr danish dan start mencubit pipi sebab geram ya hamat or takpun aku saje buat2 panggil name die supaye die bgn dr tdo..haha very evil punye olangg! but he is so cute so cant do anything bout it lah kan..sapa suh kau comel melampau muahaha..

and then aku akan bg die makan nestum pastu main2 jap br lah mandikan die sekali.. pastu he likes to watch abah cooking at the dapur tau.. xpun amik penyapu and start to buat2 sapu..

very kelakar lah..

abah n mak ckp sebabkan mak apak die malas so dapat anak rajin bonar nak menolong masak sapu bagai…

and pkl 12 or pkl 1 camtu masuk buai and give him his susu lah and biar die tido 1 or 2 hours …

ckup die tido karang pandailah die bgn sniri..tau2 aje die dah terjun sendiri dr buai die..

i guess handling 1 nephew is not that bad lah.i still can control him. asalkan perut die kenyang..his ass is clean and enough sleep..happyla die for the whole day..main2 melompat sana sini and the worst he can do? melompat atas perut aku macam perut aku ni bantal lah pulak…(aku taula perut aku sedap untuk jd tmpt landing)..

the best part? perut menjadi kurus akibat lompatan dan terjunan dr Danish.. ngahaha.. no need to go for slimming centre ! wohooottt..

Danish suke betul kalau diajar perkataan2 dalam his ABC books.. got ducklah..carlah..ice cream lah and etc..

some of words die mmg boleh sebut eventho xberape lancar.. and some of the words die boleh sebut hujung2 je..
bile kite sungguh2 ajar die sebut and suddenly he speak out the word… perasaan tu mmg rase melampau bahagia ..hahahah coz i can teach 1 year old toddler to learn 1 words..even a ‘lalat’.. itu yang aku ajar die smalam and he able to say it.. ngahaha…

mak long rase berbaloi basuh vontot danish selame ni evento danish boleh sebut ‘lalat’… ngeeee =D

p.s=im gonna miss him a lot bile balik Korea nnti =( huuuuu…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.