T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Erti jalinan kasih

on February 13, 2009

I mind u..this is not a jiwangish entry ok..

Semalam aku borak2 with sumone important in my life dan tibe2 aku mcm terpk balik la.. Currently adalah sangat bahagia and aku selalu berdoa sungguh2 agar hubungan ni kekal lama n sepanjang hayat la mintak2 kan..

Since aku adalah anak sulung dr 6 orang adik beradik so i used to have many people around me.. tu adalah sangat menyeronokkkan.. i cant live without my family sebabnye mereka adalah jantung hati ku lalalala~~ 😛

Bile tibe masa utk challenge diri for another step ahead.. iaitu mempunyai hubungan bersama org lain (read u know who) so die mcm adalah proses utk bondkan 2 family based on our relationship la kan..

since aku adalah family-person so family is a must for me.. sbb aku selalu pk.. kawan gelak2 memang senang sungguh nak cari..kawan susah susah nak dicari but family kite lah yang same2 akan gelak dan susah (not all family lah) .. so tu mmg important sangat2 to have my family.

yes sumtimes aku akan kurang ajar with my abah or mak but ape jua care sekalipun. .. aku still sayang melampau2 ruah lah.. all i do until now nawaitu tu sume for them..

sometimes bile 2 org menjalinkan hubungan.. 1 org ni either lelaki or perempuan tu akan tend to dominate the relationship.. tu adalah fakta.. in my case.. i still dont know who dominating who.. haha since both of us adalah melampau merepek. tp xpela.. aku senang mcm tu..

but to tell the truth.. aku still x boleh faham sangat his entire kehidupan.. and guess what? thats ok.. bcoz aku da nekad to have zillion years more to know him.. i hope die pun fikir mcm tu jugak lah kan.. kalau sekarang dah xde ape nak diborak or to talk about.. im really sure sumthing will happen lah kan in the future..so aku ok..

for me.. marriage is about accepting a new guy to share my whole life.. a new mummy n daddy to be respect.. a new family to bond with.. selagi the guy can accept me n my family.. i will accept his family with all my heart x kisah apa jua keadaan.. itu prinsip aku la kan..

entahla.. people make mistakes.. sume org tak sempurna.. im sure every problem can be settle if we try to solve it together kan..

ape2 pun.. air yg dicincang takkan putus tau yang 😛


3 Responses to “Erti jalinan kasih”

  1. azimah says:

    dear…

    i thing i can understand ur situation….what ever it is pun…kalo itu yg ditakdirkan oleh ALLAH..terima je dgn redha..

    family adalah segala-galanye walaupun kdg2 things boleh jd complicated when melibatkan merriage nie lah kan..

    herm….

  2. dida comey says:

    biasa la tu..
    nati lama2 fhm la..
    sama jgk aku dgn family krol..
    lg2 ayahnye tu…
    tp tape..
    aku terima apa saja keadaannya..
    cewah..
    nantikan la hujung thun depan or awal thun depan2 nya…
    mau pg one more step closer to marriage stage..
    🙂

    p/s: support sikit nati..hikhik

  3. hahaha.
    kau nk aku support ko ape?

    cupcakes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.