T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Resepi Lasagna ala GEDIKS..

on March 6, 2009

Haaa maaflaaahhh wahai sume..

aku series lupe gila ape aku letak aritu..

tu sebab la mcm malas2 nk letak resepi ni kan..

xde sukatan weh..

kalo sape kenal aku mmg kompem tau aku masak ala2 chef x bertauliah la..

mmg xde sukatan..

kau main agak2 je la wehhh..

img_0989

LASAGNA ala GEDIKS

Apa yg kene ada??

  • Kulit lasagna yg boleh dibeli di mane2 supermarket
  • cheese keping2 tu..(kalau xde pun xpe tp sbb aku saje gedik bubuh)
  • shredded mozarella cheese..ala yg utk pizza cheese tu ye
  • tuna chunks.. (boleh gune ape2 je inti.. inti ayam ke udang ke crabmeat ke..tp aku ade tuna chunks aje so aku gune tu je la)
  • tepung sikit..
  • black pepper..
  • kiub ayam/ikan bilis/daging..either 1 la..utk perasa..
  • garam sket..

Cara camne nk buat ek??

  1. Memula korang rebus lasagna tu sampai masak ye..
  2. then utk sos die..aku buat simple aje..amik tepung bancuh ngan air suam ..then baru hidupkan api kecik..
  3. masak tepung sampai pekat then tuang black pepper..tuna chunks n garam..masukkan kiub perasa tu..kacau n masak sampai pekat ye..
  4. pastu bile dedua da masak.. amik bekas utk bakar dlm oven tu..
  5. masukkan lapis kulit lasagna dulu..letak sos..then letak cheese..lapik balik kulit atas die.. and buat berterusan sampai habis..
  6. utk paling atas sekali tabur mozarella cheese tu cover atas tu ye..
  7. then bakar sampai cheese tu masak n cair betul2..
  8. MAKAN LAAAAA~ ngap2  :27:

simple je korang..

sile la try

maaflaa ye lambat posting entry 😛


2 Responses to “Resepi Lasagna ala GEDIKS..”

  1. buLan says:

    ala~
    susah arr nak cari brg2 die..
    tape arr..
    tgk pitce pun da kire ok ar tuh..
    ltk lar lg gambar mknn cdap2 kat cni ye kak..heheh :03:

  2. oh tadekla susah mane.. kalo ade mase leh je try..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.