T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Makanan Korea untuk makan malam??

on March 10, 2009

Kalau ikut ejaan koreannye adalah 떡볶이 (Tteok-bokki) atau sweet-hot rice cake…
Kire kalau datang Korea ni kalau nampak warung2 kecik tepi jalan tu ini lah die..
but ni resepi aku la kan..
Aku xde la suke sangat tp teringin plak arini..

Dahla semalam aku asik bgn tido bgn tido tengah malam sebab tak selesa batuk2..
batuk tu mcm apetah sebabnye bukan 24 jam setiap masa tp ade time2 die rase gatal menggilak ah..
dahla aku ade kelas pkl 9 pagi arini..
balik2 je dr kelas aku da start pening2 mcm pening nk pitam tuh ah..
siap sakit perut lg sebab makan jamu malam semalam..(ye aku makan jamu si Yoyol belikan aku before balik arituh..muackss muacksss time kasih adikku)

pastu tido sampai kul 3..br bgn n g kelas balik kul 4..
lepas bgn tido mmg lega sikit la..kalo tak aku rase nak menangis je (ye aku memang cengeng (read: cengeng bahasa jawa la kot) asik nk nangis je.. mak aku pun mesti ckp camtu.. aku mmg kuat merengek ok.. en gacets dah tau dahh ..)

img_1122

img_1130

img_1127

img_1126

p/s: yg ni nk resepi ke??? xyah ah.. hahaha sbb maluu.. ni mmg lain gila dr sepatutnye org korea buat nih


15 Responses to “Makanan Korea untuk makan malam??”

  1. kak moon says:

    mcm menarik je tgk cheese kat atas tu ngehehe…

  2. Coki says:

    :25: mcm kepok lekor + kueh tiaw bersira gula cili nampaknya, ditaruk cheddar cheese sekeping kat atas..

    *sedap tu :16:

  3. hehehehe tu mmg penyedap lah tuh.. style org korea makan letak cheese melt kat atas benda2 panas selalunye..

  4. hehee tu mcm nmpk camtu sbb basz x pandai amek gambar..
    ehehehe kak bile nk dtg sini..boleh rase makanan sedap2 😛

  5. Coki says:

    Huhu… takde duit nak pegi Korea… tengok Gediks punya gambar pun dah drooling.. kalo dok Korea mau makin tomok jadiknya. muaakakkakaka…

  6. Zuan says:

    diet wei dieeeeettttt!! :33: :21: :nono:

  7. hahahaha.. alaaaa basz dh terase kene diet plak ni 😛
    ni susah org suke masak dan makan..
    ehehehe

  8. alamak.. kene ke?
    ahaha
    ye ye
    lupe lak..
    diri sendiri punye azam boleh lupe lak..
    ye yang..i diet la(insya Allah)

  9. non says:

    tingat makan apa tuh.. yg basz bawak akak makan aritu…roppoki? huhu sedapnyerrrr! bila la nak makan lg

  10. aah kak.. ni adek badekla.. cume ni xde ramyeon

  11. pHyd says:

    :07: mcm berselera jer.. nak!!! (sbb nmpaknya mcm kepingan cheese) wah! sgt menggiler akan cheese itew :03:

  12. eehehehe really not suitable for people on diet 😛

  13. pHyd says:

    alaa.. kasik laa resipi :tensen:

  14. myra says:

    wuuuuu.. nmpk sodappp.. :27:
    btw trjmpe blog akak ni ms tgh cr rspi ttbeoki, huhu..
    myra nk tnya ni.. gochujang halal tak? ada jgk tgk blog2 org cite psl gochujang ni xde contain alcohol but fermented kn?

    nice blog sbb dpt jmpe blog ni! heehee.. :15:

  15. irah says:

    nak resepi please…… hehee…boleh bg list makanan2 korea lain lagi? and ap2 resepi lain. heheh.thanks. email please

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.