T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Membeli belah satu dunia dengan 1 click!

on March 13, 2009

Wah tajuk bukan main..
sila lah ke alamat website berikut:

goldriver.cn/shopuser/

korang sile bukak gune IE ye..

Korea memang x sokong Firefox.. haha

suxx u sokong Microsoft aje si org korea!

muahahaha..
okeh..
ni actually special info utk sesiapa yg tinggal khususnye di Korea lah..
tak kire di bandar mana ceruk mana(mcm aku)..
hahah yg jauh dr Itaewon or mahupun yg dekat ngan Itaewon..

i found this website lah.. untuk home shopping..
aku dah try ke belom??
of course la aku da try…
aku borong beras Thai yg white rice ni..

b92bacbf0b_b_1

pic courtesy from goldriver.cn/shopuser/

10kg Thai white rice cost me for only 23 000 won sahaje plus 배송비 hanyalah 2500 won..

and 20kg for 44 000 won..

murah siot..

kalo idak.. kene g Itaewon tuh..nak naik bas lg.. naik jihacol lg.. naik turun naik tangga lagi.. naik BUKIT lagi!!

aaaa… himdero jukkeso~

so baik je la aku beli dr website dah sah2 la die anto sampai depan pintu ngkooo~~ sonang baitu..

Aya ckp rege beras ni 5kg kat Itaewon dalam belas2 ribu so lebey kurang je la kan..

Nape tak makan beras korea ??

sebab me dont likeyyy~~

hah sebab beras korea yang sedap ya hamat melampau menjilat jari tuh la badan aku x turun2 tau..

sedap sangat.. plus… Siti kate.. “Masak nasi goreng gune beras Korea tak sedap “..hehehe

btul2..plus lagi? beras Korea adalah melampau mahalllll.. mencekik darah!!.. 4kilo berharga belas2 ribu won~ omaigooddnesss..

dah tau badan camtu nape makan nasi lagi??

sukatii akulahhhh..hahaha aku yg makan..

hari ni nada plak nak beli beras..

so aku menumpang membeli lahh weiihh..

nk tau aku beli gapo??

beli TEMPE n beli PETAI! 😛

ha hamek kau..

korea pun boleh dapat tempe n petai online wehhh..

aritu aku da beli tempe tu..

elok je berbungkus ngan ice tube..

bagus gila ajoshi tu pojang(wrap) barang2..

i loike it very very much!

aku transfer duit tengah hari jumaat..

alih2 sabtu dah dapek dah wehh..

gile cepat..:12:

cepat pun tak gile camni…ngahaha:D

cant wait to get my tempe and my petai!

nak masak sambal udang petai lahhh~~~

eh so korg yg dekat korea ni sila la bukak tgk website tu..

siap ada makanan dr macam2 negara.. Korea la Thailand la Indonesia lah Phillipines la..UAE laa.. India laa..Pakistan la..

and ade barang2 halal juga dijual

and another website for import products di www.asia-mart.co.kr/

kat situ pun ade jual beras Thai jugak!

**psttt! sorry ade kesilapan dgn kilo di situ..ahaha aku da betulkan.. 10kg rege 23 000 won..20kg rege 44 000 won..thx emed**


9 Responses to “Membeli belah satu dunia dengan 1 click!”

  1. emed says:

    20kg = 23 000??? biar betul??kat website tuh 20kg = 42 000
    :10: :10:

  2. Coki says:

    uih tak paham baser Korea nih.. juling mata ku.. :03:

  3. emed says:

    ape name petai kat ctu?? sator??

  4. emed says:

    owhh hehe..tuh terkejut tuh sbb murah sgt kalo 20kg = 23000..
    kak bas..sbnrnya kat auction n g market pon ade jual beras n brg2 import laen..try type 태국쌀 kat auction..takpon try kat shopping naver..sy br order smlm kat auction..20kg = 37 600 won n 무료배송..tghhari td dpt..hehe..

  5. tau tp aritu dh sold out.. sblm ni mmg bli kat auction

  6. emed says:

    aah betul..taun lepas dia takde jap ..tp kali nih ade balik..n dah makin murah dah tgk smlm..hoho

  7. dida comey says:

    wah.beli brg dapur pun online eh?
    hebat btul korea…
    ish2…
    :11:

  8. hahaha..
    now u know why i like Korea very much huh??

    and why im fattier than 6 years ago… muahaahha

  9. ally says:

    salam… nak tanyalah..bean paste halal tak? sebab dengarnya ada brand yg tak halal.. boleh tak beritahu saya brand apa yang halal? tq dear.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.