T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Berangan pasti tidak sudah

on April 17, 2009

Dah 2 malam turut2 aku habiskan drama Dari Mata Arisa kat Youtube..
i usually hate Malay drama (tp xde la sume).
aku tertarik sbb info tulis adaptasi dari novel alaf 21..
biasela alaf 21 nye novel ni kan..
very the sempurna dengan cerita2 khayalan yang tak dpt jumpe dlm realiti nih..
cerita yg mmg sume perempuan(almost) baca akan mengigau2 dan berangan2 tak sudah nak kehidupan or paling tidak pun lelaki handsome kaya keluar dr top university mcm Harvard ke Yale ke..
ngahaha
i used to be mcm tu..

cerita pun typical..
awek org susah org kampung..
kerja kat KL..
then keje plak under anak bos yang handsome kacak bergaya baik sangat islamik anak yg baik dr family berada ..
gahhh.. bak kata someone..
berangan tu mmg boleh buat kite dpt rangsangan melampau2 la kan..
i mean.. dr segi minda.. ngahaha..

omaigod..
perkataan ‘kalau’ tu sendiri mmg gunung Everest pun boleh runtuh dengan kuasa kalau tu tau..
hahaha..
Kalau la dapat kan?
but fortunately..
aku da bahagia skrg dgn cerita cinta aku sendiri..
of course la xde kisah2 keje di ofis jumpe plak bos handsome..
then tibe2 bos yg handsome tu suke buli2 aku and tibe2 jatuh cinta kat aku plakkann..
tak dpatlaa weyy
hahaha..

people usually will follow the same path la kan..
normally orang2 study kat local u ni..habis study then carik keje..pastu dpt keje kat opis..
and duduk serumah plak ngan kawan2..
g keje same2 blik same2..
waa best nyeee…

tp disebabkan aku basirah..
aku sentiase akan amik jalan yg berbeza sikit dr kebiasaan..
mase time2 memula dpt scholar g oversea..
boleh je aku xnak pergi and stay masuk local U with si dot dot dot dot la kan..
and hidup mcm student kat local u..
kalo x duduk kolej..aku duk umah sewa.. kalo x duk umah sewa..aku duk ngan mak abah aku..
and of course i will not learn how to handle my own life mcm skrg la kan? having my own house.. pay bills.. cook for myself..buying groceries.. wash my own clothes.. which are errands that abah n mak are doing right now in our house in Shah Alam..

and aku rase aku takkan dpt merase nak keluar negara sampai la aku habis belajar kot since aku mmg la xde duit kalau x dpt pinjaman mane2 kan..

sometimes aku terfikir..
mesti ade hikmah Allah tentukan hidup aku mcm ni..
dulu aku selalu sedih sbb yela..
kene tinggalkan family.. tinggalkan kekasih hati kat Msia yg dah tau2 mmg akan menggatal merenyam melayan perempuan lain kan..
dia pun pernah je tak bg aku pergi Korea dulu sbb die suh aku masuk U same2 ngan die..to be with him..
aku mmg serabut gila time tu tp hati ni mmg betul2 nak pergi.. kirenye mmg dilema habis la..
yela.. da la dr form 3 sampai form 5 berjauhan duk call je..
keluar pun x pernah..
alih2 aku kene g korea plak for 5 years..
thn2 pertama mmg ok..sume baik2 belaka..
tp tak tau la selame2 belakang aku camne sbb aku tak pernah nk amik tau since he never ask me the same questions and never bothers me la nk tanye itu ini..

kirenye aku pilih life skrg ni over him la..
and tgk ape aku da dpt skrg?
harap2 sume nye berjalan lancar dgn ape yg aku plan..

tak dpt anak bos yang handsome kacak pun xpe..
coz i already found my sunshine..
🙂
aku tak dpt nk duduk rumah sewa keje same2 kwn pun xpe..
coz da ade org yg sudi nk teman aku hidup same aku sampai bile2..

tp cerita tu mmg comel lahhh..
😀


2 Responses to “Berangan pasti tidak sudah”

  1. fay says:

    :18:
    huu.. tau cerita tuuu..
    tak igt name tapi~

  2. coco says:

    cerita korea pun kebanyakan macam tu jugak.. pereempuan miskin n susah tapi pandai berdikari n lelaki memang kaya gila anak bos katakan tu sebab ramai yang org minat.. tapi sayang kelemhan cerita melayu pelakon tak kacak n kurang cantik n tk pandai berfashion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.