T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Kedai Ikan Bakar gediks??:P

on May 29, 2009

Went to Homeplus..
teringin beli ikan besar2 nak buat ikan bakar..
and nampak plak kerang..
wahhhh..
ape lagi..
laju je la otak aku kan??

img_1973

ikan apetah panjang lengan gemuk aku (yg tak berapa panjang ni tp yg pasti mmg gemuk..haha..) 2980 won(below rm10+-)..tu aku ptong separuh sebab besar sgt.. half lg simpan..

img_1974

kerang ni 2880 won(below rm10) untuk 760gram…byk gilaaaa…

img_1978

beza beli kat homeplus ni.. ikan2 die agak segar dari pasar la.. aku x boleh belah betul skrg kalo g pasar..ikan very the layu layan okeh..mata stok merah2 and badan lembik2 je.. x sokkkaaa… homeplus ni kalo ikut hari mmg fresh2 betul haiwan2 dia..

img_1982

and sambal kicap JALEN lemak manisĀ  taruk bawang besar+ cili pedas + lemon squeeze.. PRICELESS!!.. sedap bagi die cam masam2 sket.. marbelessss… ni aku tgk abah buat aritu tp abah perah limau nipis..sini mano la den nak carik limau nipis.. lemon squeeze pun bulehh jugakklaaa

kalo aku g Fish n Grill tuh.. ikan tu nk dekat 20 000 won woh 1 pinggan.. bapak mahal..

rupenye murah je ikan tu..

bolehla pasni aku bukak kedai ikan bakar kat Inha ni..

har har har.. MIMPI LA…

aku ratah lauk je x makan ngan nasi pun


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.