Tempat menarik di Korea

Lepas 2 minggu ni aku akan free dr semua kelas bagai..

aku akan survey dan buat entry pasal tempat-tempat menarik di Korea yang WAJIB pergi la kan..

tp..

aku akan cover Seoul dan Busan je lah..

kalo tgk Nuffnang punye keywords pun..

ramai yang termasuk blog ni sebab berminat nak ke Korea atau travel ke Korea kan?

Sesiapa yang nak ikut muslim tour package ke Korea bolehlah letak comment..dan aku akan reply ASAP.. and beritahu mcm mane nak tahu segala bagai yg perlu2 lah..

cume sekarang ni cheq bz sket naaa..

nak xm..

ha ha ha…

oomaigooooooooooooooooooddnesss..

aku teringat ckap Dan last Sabtu..

“Satu benda best pasal kerja ni ..tak payah pikir pasal exam dah”

AKU MENJELESSSS seketike lepas die ckp camtu..

arghhhh

*ek ele.. kau ni basirah every exam pun la kau cam ni kan…*

ahahah..

1 malam kembung perut..

skrg ni makan lambat sikit je mesti lepas tu perut x selesa..

rase mcm angin bergelodak2 dlm perut..

aku rase mcm belon plak.. senang sgt angin nk masuk

pastu siap rase da naik ke kepala dah ni..

duduk pun senget2 je..

nape ah?

kene call mak ni tanye camne nk buang angin *selain kentut*

ade org suh minum serbuk halia bancuh..

ugh helo..mane syg mau dpt itu serbuk halia kat sini???

28 thoughts on “Tempat menarik di Korea

  1. eh jadi travel agent ke?

    hehe..leh bgtau kak ila.. pakej muslim tour tu..

    pss.. peminat setia Ahn Jaewook.. wakakakaka..
    makin lama makin hensem lak mamat tu..
    rugi x tunggu dia dulu. wakakaka

  2. afarishakim@yahoo.com

    oo ingatkan travel agent. kahh

    leh la kita jumpa2..hehe

    kalau leh..kasi la price yg murah2 skit.. hehe..

    nanti bgtau ek.. kak ila nak pegi dgn anak je :D

    laki simpan kat mesia.. nak cari laki korea plak..wakaka

  3. salam..
    erm..sy berminat nak bejaln2 kat korea taim spring taun depan sb ktorg kene tgu cuti sekolah. stakat ni kami bertiga.boleh bg aggaran bajet tak? kalo bleh kami nak g seoul n jeju. please reply :)

  4. Salaam!!!!

    Penat saya cri muslim travel agency ke korea nih :33: dah jmp banyak tp tak pasti betul ke tak…
    bole tak bagi saya info, sbb saya tak pernah travel sendiri (dgn mak ada la,.. tu pu n
    pi rumah kakak kat melbourne :swt: )..
    Saya nk pi dgn kawan saya (sorg perempuan :12: ) dan saya pun pompuan.. haha
    dulu kami rancang nk pi akhir tahun ni.. org kata winter murah sikit.. ye ke??
    Saya nak tau ttg currency, bajet ( :05: ), tmpt yg patut lawat dgn bajet tu.. travel guide?
    Kami ada kawan kat sana….
    thanks ek!!

  5. nk tya sikit,

    saya bercadang nk g korea pd jun 2010 ini…
    tp saya nk tahu adakah brg2 yg dijual disana spt t-shirt, cenderamata,
    dll disana mahal?
    dan brpkah RM yg perlu saya bawa?…

  6. Hiiiii, saya nak pi korea dlm 3 minggu lagi… i really need ur help…. If u
    boleh bg email ke YM, boleh tak? hehe

  7. wah, first time ms0k bl0g neyh… teruja rrr!!! :27:
    saie memng mnat sngat dngan k0rea neyh.. :12: everything ab0ut korean!!!!
    hurmmm, na tnya muslim travel agency ke korea 2 mcam mna???
    ley bgi inf0??? :03:

  8. hai there….saya epol dari johor…saya n de geng akan ke korea bulan 12 nie
    from 10-21 disember
    so saya nak tahu keadaan cuaca kat sane on that time dan mcm mane dgn
    expenses kami selama kat sana????
    tenkiu

  9. salam :) saya amalina dari selangor. saya dah plan nak pergi ke Korea akhir tahun
    hadapan. saya ni jenis orang yang suka plan awal awal. saya tk suka sangat buat
    last min ni. hehe. saya dan 4 orang kawan saya bercadang nak pergi sana.
    saya cuma nak minta tolong carikan atau jadi tour guide kami. kita semua
    perempuan. first time nak travel ke sana. kawan saya ni peminat setia k-pop
    ni semua la bagai. haha. tu yang saya nak bawa dia orang bercuti ke sana. saya
    nak minta tolong carikan tour guide (yang boleh buatkan kami VISA, kita orang
    ni bukan nya reti sangat. hehe),budget hotel and tempat makan yang halal. kami
    dah list down tempat mana yang kami nak pergi. cuma kami perlukan seorang tour
    guide selama 3D2N sahaja. kami akan book tickt flight sendiri. rasanya berapa
    yang kami perlukan? (tour guide, hotel/motel, mknn) terima kasih :)

  10. hi…
    bln 3 2011 ni saya akan ke korea. tiket dah beli..cuma tour guide n hotel tak der lagi.. boleh tlg bg cadangan… lagi satu pelukan visa ke untuk ke korea

    tq

  11. kepada cik amalina dan cik ann
    saya pelajar dkt korea ni
    saya berminat nak jd tourist guide kpd cik ber2
    so boleh x tglkan email untuk saya contact cik ber2=)

  12. tensonnya x dapat gi korea :26: jelous saya tgk kamu dpt ker sane :mabuk: mesti cantkkan tempt tu macm saya :03:

  13. Hi, saya dan kwn akan ke korea 4/1 – 11/01/2012 thn dpn (winter time).
    Ada tak sesapa sudi nak jadi tourist guide kami? Bape ye pakej if 5h4m di sana? boleh advise saya tak? terima kasih. :cayo:

  14. hye…saya perlukan travel agengy…nk pergi hujung tahun bulan 12 2012.nk pergi pulau nami. :)….kt sana…ada apa2 info..bleh email saya ye…mana tmpt menarik lagi d korea :mabuk: :mabuk: :mabuk: :mabuk: .

  15. salam,

    just nk share info je kt sini.. sgt direcommend kalau sesiapa dalam budget tu mungkin boleh try stay dekat area hongik university (hongdae)ianya guesthouse dan sngt menarik sesuai untuk golongn muda =) dekat dengan subway dan sgt mudah untuk kemna2 (myeongdong,seoul tower, namdaemun, dongdaemun..etc) nama guesthouse tu ialah Pencil Guesthouse&Hostel.. maybe u guys boleh check kat Facebook dan maybe boleh pegi kat site dia hostelhongdae.com/ so slmat bercuti =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + 4 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>