T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Mari meringkas(!??)

on July 10, 2009

Gambar meringkas cerita..
mari mari..
waddahek la?
ini entry org malas..
but to update all the gediks2 with my 2 weeks holiday 😀 ngeeeee

IMG_2124

Ni masa membawa Danish ke Klinik Kesihatan Ampang.. untuk monthly checkup.. why MakLong yg bawak? because Ibu and Ayah sibuk bekerja so i voluntered to bring him to the clinic.. ahahaha.. dan muke ini adalah muke penakut..

Bila tanye Yoyol.. die cam ke klinik ni? and Yoyol cakap..mestila cam.. dari kecik da dtg cucuk vontot…PATUTLAAAA NANGISSSSS merengek2 ajeee before masuk jumpe nurse.. tapi a bit lucky lah tak payah cucuk vontot..

While en Gacets menunggu di luar.. aku n Danish masuk dlm jumpe nurse..die da nanges2 dah. then bile ckp2 dgn nurse and check berat sume..sebaik je ckp ok terima kasih nurse.. suddenly.. Danish jerit kuat “BALIKKKKK.. AMIK UBAT BALIKKKKKK!!!!!~~~~” dengan girangnyaa miahahahahahaha takuttt rupaaanyaa kene cucuk vonvon.. laju eh kau nak balekkkk..

terus happy2 jalan dengan smpurna siap keluar laju2 lagik dari klinik..porahh citttt

IMG_2125

PakLong tried to make Danish laugh.. TAK JADI.. miahahahha

IMG_2129

Danish with Atok.. at Greenpark Hotel,Temerloh.. waiting for others bersiap2 nak ke majlis nikah pagi tu.. die busy lepas tgk BAS , LORI, KREN etc kat luar tuhh with his beloved Atok..

IMG_2146

Mak Long and Mak Nyah ..waiting for Pak Long … to show the way to the pengantin’s house..

IMG_2147

Opah busy betulkan tudung.. while Danish busy potpetpot pet..

mulut tak reti2 nak senyap.. tido pun bising!

IMG_2150

Ate and Mak Ucu kalau bab amek gambar sniri memang pakarrr betullll..

IMG_2156

Danish lapa dlm masjid.. time for cucu(SUSU)..

IMG_2321

Ni masa kat McDonalds seksyen 3 punye playland.. ok ok.. muke belah kanan yg bersagat2 tu sebab die main terjun dari kereta Atok xsempat nk tangkap.. and yg berplaster tu.. bile terkena bucu time bermain2 gelak2 bersame Ate dan Mak Ucunye..

Takde kene dera ke watsoever yeaaaa..

MakLong jaga Danish bagusss betull..

Cume Danish je yg bijak genius nak merasa tampal koyok(die x panggel plaster..die panggel KOYOK) and merase sakit jatuh tergolek dog..

IMG_2400

Mak Nyah, Ibu and Danish.. masa kat HR Steak House, Kampung Baru.. all of us were there.. konon2 celebrate mak’s belated birthday.. tp Mak xde mood da nk makan bcoz of kesesakan dan kesempitan jalan di Kampung Baru..

see…

i told u mak!!

Mak and abah will never like this kind placelah..

lain kali makan kat Big Plate aje..suit both of u more..

no sesak, no jammed, no sempit2 at all..

we, young generations ni memang la suke tempat2 happening mcm ni kann Mak Nyah?? Even sempit sesak cramped macam mana pun kami sanggup redah 😀

IMG_2401

Auntie Dida with Pakcik Krol.. eh.. Pakcik Krol makin kecik ke Auntie Dida yg makin besar?? OPPPSSS 😛

p/s: gambar Akid takde plak???? Atann nihhh.. tak amik gmbr sume org plakkkk??


7 Responses to “Mari meringkas(!??)”

  1. ila says:

    salam.. hi dh balik mesia dia. coti-coti mesia ek.
    selamat bercoti …^_^

  2. lily lotus says:

    love all pics!

    sis, i dah tukar blog baru..update ekk..muah muahh!

  3. aan says:

    cute lil danish u got there (^-^)
    aa basz, insyaAllah an akan transit di korea (KL-Seoul-Tokyo) pas raya starting sept 27th..
    basz dh ade kt korea time tu?
    kalo timing best, blh la nk jumpe kot..
    buzz me later k!

  4. aan says:

    calling cik basz…
    calling cik basz…
    calling cik basz…
    sile contact ye bile dpt msg ni~~

  5. :16: dear..mmg balik jaga danish je ek..adoiii…tegamam gk tgk gmbr koyok tuh..haih..of all the tempats..nape dari tingkap gk nk wat terjun tiruk..haih haih…muahzz luv~

  6. aah.. jage danish sampai da nk muntah.. haha
    no la..
    tp bile da jage die 24 jam.. and 24 jam dok pandang die je..
    siap boleh pk..kene bagi mase 1-2 thn after kawin untuk diri sendiri dan suami..
    kalau tak… kesiannn cik abang nnti.. asik kene beralah je with anak2.. hahaha seriousss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.