T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Si Domok yang kuat bercakap

on August 17, 2009

IMG_2182

IMG_2166

Semalam lepas bangun tidur dari tidur yang boleh dikatakan tidur melampau enak lepas percutian 3 hari 1 malam ke Ulsan..

Mak cakap Danish ada di Shah Alam.. OH excited pula! terus mak loud speaker bagi cakap dengan Danish.

Mak Long: Hello Danish….

Danish: Mak Long! Kapa kapa kapa kapa kebangggg(maksudnya kapal terbang)

Mak Long;*gelak-gelak* haa Mak Long naik kapal terbang tinggal Danish hari tu ye.. Danish dah mandi belum?

Danish: Sudahhh..*sambil dengar bunyi dia gigih kunyah2 krup krap krup krap*

Mak Long: Danish makan apa tu? bunyi-bunyi…

Danish: Makan kopok pahit pahit pahit~~~~~ *krup krap krup krap*

Mak Long: Hah? keropok pahit??

Opah: *menyampuk dari sebelah* Ni Danish ni makan keropok empeng ni ha. tu yang pahit agaknya tu..

Mak Long: Ohh patutlah pahit.. Danish!~ sedap ke tak sedap?

Danish: Tak cedapppp~~ *sambil bunyi krup krap krup krap*

Mak Long: Aik? cakap tak sedap tapi kenapa makan???? *gelak gila*

Danish: *gelak manja-manja sambil terus suara tak dengar*

Opah: Itulah.. kata pahitlah apalah tapi makan jugak…*opah giglings*

Danish: Mak Long! Ada rabbittt~~~

Mak Long: Iyaa??? Ada berapa ekor?? *saja tanya walaupun Dida dah beritahu*

Danish: *start kira* Satu…duaaa…* Mak Cu menyampuk empatlah* ..EMPATTTT!

Mak Long: Sapa beli rabbit?

Danish: Atok beli rabbit..

Mak Long: Sapa punya rabbit tu?

Danish: Danish punyeeee~~~~~~

haha lawakk okk.. kalau dengar dia cakap lagi lah lawak. hishhh geram!!.. rasa nak cubit-cubit pipi gebu tu..

Borak borak ngan mak .. mak cakap Atuk yang tak bagi balik dulu.. hehe Atuk rindu la tu.. Boring kot time semua orang pergi kelas/sekolah/kerja nanti abah sorang-sorang tengok pokoklah, tengok ayamlah, tengok rabbitlah..ni ada Danish ni boleh la Danish teman Atuk pegi ambil Opah, hantar Ate pergi sekolah, pergi ambil Mak Cu kat sekolah.. patut lah Danish suka betul duduk Shah Alam ye..

p/s: Kalau Yoyol pos Danish kat sini boley tak? hahaha


6 Responses to “Si Domok yang kuat bercakap”

  1. lily lotus says:

    tak dgr suara dia pun tahu mesti comel gila!

  2. cikpingu says:

    sungguh comel budak 2 ek..
    geram gak kat pipi die

  3. dubliners says:

    heyyyy u!

    dah lama tak drop by!i dah tgk orphan which i think mmg murder2 yg scary!

    xoxox :spot:

  4. Heyy~~ happy Ramadhan !

  5. hehehe tulaaa tp kalau tgk direct bukan pipi je geram. semua semua pun geram

  6. hehehe tula .. insya allah nnti kot ade kesempatan basz letakla perbualan die nnti..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.