T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Kronologi Kamera..

on August 29, 2009

Di suatu petang nan indah…
Mak Long telah mengeluarkan kameranya dengan bertujuan untuk mengcheck batteri untuk bbq keesokan harinya..
Tiba-tiba Danish naik ke tingkat atas dan terus teruja bila nampak Mak Long pegang kamera.
Danish: Mak woongg~~ Nak ~ Nak~..
Mak Long: Ok ok Mak Long amik gambar Danish ye?? Danish pegi berdiri sana.. dekat tilam tu pegi..

Danish lalu berlari bersungguh-sungguh
IMG_2430

Mak Long: Ok.. peace Danish peaceeeeee…*KLIKKKKK*
Danish terus berlari-lari mendapatkan Mak Long sambil bising memokak2 nak ambil gambar jua.. Dengan berat hati Mak Long pun bagilah anak buah die yang sorang tu sambil pengawasan melampau ketat sebab takut kamera die terjatuh ke ape la kan.. tp feeling dah ade tu.. ..

IMG_2432

Danish: Danish nak amek gambar anjing Auntie..
Mak Long: Haa amek amek… *KLIIIKKK* uuuu pandaaaiinyee Danishh amek gambar anjing Auntie!!!.. Ok dah!
Danish: NAKKK AMEKK LAGII…nak ambik tilammm…*KLIKKKK*

IMG_2436

Danish : Uuuuu lawanyaa Danish amek tilammm…*wide grin*

IMG_2438

Mak Long: Atannn!! Tengok Danish ni Along nak mandi..Danish main dengan Ate plak ok.. Mak Long nak mandi..

Danish: Danish nak amek gambar banyak-banyak~~ *sambil menyanyi keriangan*

IMG_2439

‘Masterpiece’  #1

IMG_2443

‘Masterpiece’  #2

IMG_2444

‘Masterpiece’  #3

IMG_2445

‘Masterpiece’ #4

IMG_2446

‘Masterpiece’ #5

Tiba-tiba …PANGGGGGGGGGG!

Opah lalu jerit…

Opah: Danishhhh! habis kamera Mak Long tuuuu…

Tamatlah riwayat Kamera tu kejap…..

huhuhuh sroottt sroooot… *nangis*


2 Responses to “Kronologi Kamera..”

  1. suaidahsani says:

    comeynyee..danish…bkn saje comey..hensem plak tuh.. :31:

  2. ala anak buah su tu pun comel 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.