T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Sedangkan lidah lagi tergigit..

on August 29, 2009

EH ape kaitan tu eh?
rase macam sedap pulak kalau bubuh tajuk entry macam tu..
hahaha..
hmmm
biaselahh..
kalau dah hari-hari pun berhubung..
kalau itu jelah satu-satunya best friend yang kite boleh luah segala-gala..
macam ni lah..
kadang-kadang bila mak dan ayah kite ada waktu-waktu menyendiri tu..
apetah lagi kita yang baru sikit aje jalannya..
dorang yang dah 20 tahun bersama pun kadang-kadang begitu.
cume
bak kata orang tu..
saya yang suka exaggerate lebih-lebih…
woowooo
ai senstif u~~~

u dont play-play..

Ya ALLAH.. lama betul tak update…
sila salahkan tunang saya cepat!!! *sambil tuding jari pada dia*
tapi sekarang mempunyai kesedaran yang saya perlu menulis blog ini pada setiap hari agar saya tak lost track hari hari sekian ni saya buat apa ni kan kan kan…

hmmm..

untuk minggu ni sumpah tak ada kerja..
selain buat cornflakes cookies semalam..
YA ALLAH.. banyak hitam-hitam dari yang putih-putih..
hahaha..
tapi bukan nk puji diri sendiri laa ni.. *sebab berbangga je sikit2* yang aku ni memang tak pernah nak reti membakar-bakar kek mahupun cookies..
jadinya..
walaupun hitam sikit-sikit..
tapi Alhamdulillah boleh makan lagi…
dapatla sebalang untuk diri sendiri makan..

beza masak lauk dengan masak cookies ni ialah..
kite still kene tunggu sampai semua cookies masak sebab cookies every batch tu kan kene ambil mase 10-15 minit utk masak..
kalau buat adunan sikit kire boleh la habis cepat kan..
atau pun ada berpuluh-puluh oven kan?
hahaha

adunan siap pukul suma dalam 15 minit tapi membakar cookies adalah selama 2 jam lebih-lebih..

tu yang eden malehhh tuuu..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.