T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Trip to Jangsaepo Whale Museum,Ulsan,South Korea

on August 30, 2009

P8140216

P8140204

P8140209

ARTIS POPULAR KE NOKSS????? sunglasses bagaii??

MACAM JE LAHHHHHH!

hahahaha..

gambar gediks-gediks masa kat Jangsaepo Whale Museum,Ulsan..

masa ni menunggu Jerry tanyakan pasal bot nak tengok whale..

tapi sebab ambik masa 3 jam so tak jadi lah nak tengok..

Jerry teruja sebab die terjumpe ajoshi and ajuma yang baru je baru ikut tour naik bot tengok whale.

1 trip pergi dan balik katanye 25 000 won tapi it will take 3 hours lah ..

P8140143

dalam muzium.. belakang tu replika whale…

actually kawasan Jangsaepo tu memang khas untuk penangkapan paus..

ada tempat melapah paus jugak tak jauh dari muzium tu..

ANDDDDDDD…

ada kedai-kedai makan yang jual daging whale untuk sesiapa yang nak try!!

P8140180

ketua lawatan, Jerry..

P8140189

Melihat-lihat sekitar laut kot-kot lah nampak whale kan?

hahaha mane la tahu…

kalau-kalau whale tu nak menunjuk muka sebab kami datang ke..

P8140231

ada kapal kat tepi museum..

tapi tak tau lah tu maybe kapal yang diorang guna untuk tangkap whale lah agaknya kan..

P8140233

P8140234

P8140235

P8140237

Kedai makan jual daging paus

P8140236

Kedai jual 거래고기..tak sangke plak dorg still tangkap paus kat Korea nih.. tapi diizinkan kerajaan Korea lah kot..

P8140219

gambar last before pergi tempat lain pulakkk~~..


2 Responses to “Trip to Jangsaepo Whale Museum,Ulsan,South Korea”

  1. lily lotus says:

    besaunya kapal utk tangkap paus 😀

  2. pami says:

    mane pic pami…?
    haha nk market gk kt web nie…kui3
    nice web….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.