T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

1Malaysia la sangat!

on September 7, 2009

Dalam PM kita sibuk kempen 1Malaysia bagai kat Malaysia tu..
tak faham betul kenapa nak buat macam tu..
bukan selama berpuluh tahun kita hidup sama-sama ke?
dannn..
saya belajar hidup as 1Malaysia setelah 7 tahun duduk di Korea..
Senior-senior yang handle orientasi saya adalah senior paling kejambest sekali bila they all asyik ingatkan yang Melayu ke yang Cina ke yang India ke yang putih ke yang kurang putih ke semua dari Malaysia.

takde beza pun…dan kalau orang Malaysia tak tolong orang Malaysia kat negara orang ni..

sape lagi nak tolong kita kan?

unless la kau tak nak bercampur-gaul dengan orang Malaysia ni sebab kau nak prektis cakap bahasa orang lain tu.

tp waddehell la kan..

BULLSHYTE..

tak faham betul bila duduk oversea ni dah lupa terus senegara, sebangsa, seIslam pulak tuuu.. hakk tuihhh!


5 Responses to “1Malaysia la sangat!”

  1. lily lotus says:

    hmm..semoga terbit keinsafan dlm diri mereka yg terlupa diri itu…

  2. ren says:

    sokong…betul tu….sudah 52 tahun hdp sama2…baru war2kn 1malaysia.. :10:

  3. kak moon says:

    sapo la agaknyo manusio itu…

  4. haah weh
    hahaha
    kau x bangun ke??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.