T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Rasa gembira tapi rasa bersalah yang amat sangat

on September 12, 2009

Huhuuhu..

tak tau nak cakap apa perasaan sekarang ni..

tapi sangat happy once i found out about it.. eh ape tu? *biarlah saya dan orang itu je yang tahu.. yess u!! haha eventho orang tu mungkin amat jarang membaca blog picisan ini tapi at least orang tu akan tau la saya special nya membuat entry ini untuk menyatakan kekesalan teramat sangat*

Saya adalah penjenis senang berkawan .. tu memang tak dapat disangkal tapi saya mengaku seikhlas hati yang sumtimes tak terlarat untuk melayan berjenis-jenis kawan * bukan riak banyak kawan tapi memang kawan rakan sahabat taulan memang ramai ok*

bila orang PM/YM/EMAIL bila tengah syok and tajuk hot topics memang saya bersemangat betul sampai tak sempat-sempat nak tulis beribu baris ayat..

tapi bila ada satu tahap di mana saya adalah pemalas seperti Garfield..

saya ignore semua yang di atas.. MEMANG LAAAH JAHAT DAN TAK BAIK..

tp saya adil kat semua orang okk..

πŸ™

ohh noo..

rase bersalah yang amat sangatt nihh.. haihh camnee?? *big sigh*

tapi bila satu tahap rasa-rasa macam dah lama betulll lah tak bercakap dengan mamat/minah ni..saya bersungguh-sungguh akan menebalkan diri bertanya khabar dan berhelo bagai..or call direct ngkauu!!!~~

seriously..

tak percaya tanyalah kawan-kawan dari sekolah rendah tu..

cukup 12 tahun baru teringat nak carik dalam Facebook dan akhirnya jumpa.

Tu kawan baik tu.. dari darjah 3 sampai darjah 6 tu..sama-sama pergi sekolah..sama-sama duduk dalam kelas selama 4 tahun.. boleh tak lepas tukar sekolah menengah terus tak contact??

tapi tak pernah lupa la.. masing-masing pun busy ..

SUMPAH DEMI ALLAH tak pernah lupa kawan-kawan yang baik and will remember all the things lah..

cuma yang buat PALAT je aku kunci pintu hati mata dada rumah semua dari diri sendiri okkkeyyy…

adala beberapa orang kawan yang selalu YM/Email bagai dulu-dulu tapi suddenly senyap macam tu je..

err..

okay mari kite recall yea..??

awal 2006-saya aktif berYM/Email bersama rakan-rakan (special lelakila) sebab di kala itu saya ni ade bf pun macam takde bf..(bf saya buta IT dan kaki clubbing 24 jam la takmo layan aku kannnn .. pfftttt *haktuih*) dah jadi ex dah pun.. Alhamdulillah..

tengah 2006-jiwa kacau

akhir 2006-jiwa lagi kacau lagi serabut.. sedangkan abah saya pun saya tak call/SMS mahupun membuang sebarang kenyataan apatah lagi lelaki lain yang bukan ABAH saya..

awal 2007-saya dah kembali ceria tapi jiwa masih kacau. saya berbaik-baik semula dengan ABAH saya dan saya mengaku saya rindu ABAH sepanjang saya menjadi anak derhaka tak kawan abah saya πŸ™

tengah 2007- masih jiwa kacau. sampai tension..bila kisah jiwa kacau ni nak habis?? akhirnya terurai semua kekusutan.

akhir 2007- hidup yang suram makin cerah * sambil nyanyi lagu Hujan*

awal 2008- 1 perjanjian sebelum ikatan dah terikat sikit.. *1 kali ikatla..belum simpul mati*..memasuki alam-bahagia-mode

tengah 2008- baru betul-betul bak kate orang macam sudah clear dari masalah-masalah jiwa kacau

AZAM 2009?? Menjadi manusia yang berguna buat agama.bangsa.negara.JPA.family.rakan-rakan.sahabat-handai.rakan-taulan.

haa.. kan dah cakap..

camtula cite die..

do u believe it now??

πŸ™‚

:05:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.