T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Hows raya everyone??

on September 21, 2009

Yuhuuuuuu…
hmm akhirnyaa!
2nd day of raya~~

Alhamdulillah..
my raya this year adalah meriah..
tapi still sedih jugak sebab Kak Ain tak ade.. yang batch 70 pun tak ade..
gambar pun banyak tak ambek..

ok mari mula dengan kronologi raya saya..

Sabtu – Pukul 4.30 bergerak ke Seoul dengan Nada menaiki pengangkutan awam . Pergi Embassy Malaysia terus so bajet-bajet sampai terus buka puasa *pandai tak saya? hah hah hah hah*
Berbuka puasa di Embassy.. ramai gilaaa student ada rupanya. sebab yang prepare masak untuk raya yang prepare masak untuk buka puasa lagi..
pastuh buka pun makanan setappp..
hehehe dah lama tak makan ramai-ramai macam tu..
then lepas makan solat Maghrib beramai-ramai..
pastu.. sementara nak tunggu pengumuman raya.. ada majlis khatam Quran.
Lepas tu patut nya nak stay tapi Aya ajak pergi Itaewon beli ayam..
so ke Itaewonlah kita naik bas.Aya nak beli barang-barang semua.
Boleh tak time Aya pergi beli ayam kat masjid tu .. aku dengan Nada tunggu depan Foreign Mart..
sekali nampak mat Mesir yang si Berahim tu pulakkkkkkkk
terus keluar sh*it sampai Nada terkejut kenapa aku mencarut tiba-tiba.. haha
terus lari ajak Nada pergi jauh sikit..
bodohhlaaaa..
hidup lagi pulak mamat tu..
haishhhh..
sebab tu aku benci betul pergi Itaewon..
dah la Sabtu tu ramai gilaaaaa orang..
dengan bermacam-macam jenis orang..
eh tapi ajoshi depan transgender club tu gilak laaa lawa..
macam perempuan betul! lawa siott..
first time la pergi Itaewon yang macam meriah melampau.. aritu pergi minum-minum tak jalan kat luar-luar sangat.
Aya belanja makan kebab tapi tinggal lamb kebab aje.. chicken habisla.. serious bila makan tak sesedap makan chicken punye..
lamb dia macam very dry so tak setappp 🙁
pastu balik Hanyang Uni naik cab aje.
Masuk-masuk je terus dapat rezeki malam rayaaaa
thanks korangggg hehehehee
memang setappp gila masak..
merasa jugak makan nasi impit, rendang marveles, sambal kerang setapp ngan masak lodeh..
fuhhh memang terase raya betullah malam tu..
thanks again koranggg~~

Ahad- Pagi RAYAA~~ yeayy~ hehe tak tido pun sebab sibuk main NDS then tengok-tengok dah pukul berape terus siap mandi subuh and keringkan rambut..
pakai baju raya dan naik cab sampai Embassy..
tapi ntah ape angin aku benci gila naik teksi yang suke bawak sampai nak muntah..
aku memang stok pening melampau lah..
so lepak-lepak dengan Nada sebab orang yang aku kenal sume macam tak sampai lagi..
ambil gambar sume dengar khutbah raya ..
pastuh baru boleh makan.
banyak makanan setap..
makan tu sikit makan ni sikit ambil gambar yang banyak..
dah mingle-mingle dengan orang-orang disayangi..
lalu bergerak ke KAIST Hoegi ikut Akma beraya rumah Kak Nor & Abg Don..
selalu dengar dari Akma and baca blog aje..
geram tengok Iman n Nasuha dari blog aje.. semalam la dapat bersua muka..
hehe comelll gilaaa..
Sungguh-sungguh tuan rumah bagi makan tau..
kuih raya semua setap! lagi – lagi biskut oat coklat tu..
hehehe memang list to buy lah untuk next raya 😛
and ada ayam masak merah la, rendang daging Johor yang setapp sebab teringat rendang nenek.. dia tak macam rendang selalu tu .. rendang ni serupa macam nenek masak.. basah-basah and manis-manis sikit.. VERY VERY johor stylee ok.. setapp..
ada masak lodeh lagi.. ada ketupat palas.. nasi impit..
kuah kacang..
hish macam-macamlah..
memang makan sedapp betul..
balik dari rumah Kak Nor pun still terngiang-ngiang kesedapan makanan tu..
hehehee
then Aya balik Hanyang.. aku Akma n Nada balik Inha..
plan nak pergi sambutan raya kat Inha Uni tapi aku terus pengsan balik rumah..
hahah
tak sedar apa bila Akma call..
so berakhirlah hari raya pertama yang terakhir di Korea Selatan ini …
cepatnyaaaa rasa..
walaupun dah sambutan ke-7
🙁


2 Responses to “Hows raya everyone??”

  1. kak nor says:

    hai…sigediks kee…suka dgn nick tuu…chuuummeeelll..
    hamboi2…puji melambung nooo….tq soo muucchh.
    nanti klu ada free time…dtg2 ler umah akak yer.

  2. hehehe tulaaa
    siap domain tu dah beli 😛
    hehehehe..
    nnti bas tumpang letak link kat sini k

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.