T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

OMG OMG OMG!!

on October 1, 2009

Baru lepas tengok gambar raya kat blog Angah!!
huwaaaaaaa
lots of gambar!!

*sigh*
sekali tengok Atan n Adik ni..
sekejap aje dah besar panjang macam galah..
and Adik sekarang pun dah tinggi mengalahkan Dida tapi baru Darjah 6 okey! ish ish ish..
Beza la dari anak first sampai anak ke 6 tu.. memang ikut tangga betul..
Macam Dida selalu cakap..
“Sapa suh kau keluar awal haaa? ”
hahahaa waddehek..

manalah tau dah nak keluar awal.. btw.. I lurveeee being the oldest one.. hahaha
sebab Along pandai menjadi tukang suruh.
And Along memang banyak kuli boleh suruh-suruh.. πŸ˜›
Nak tak nak korang kena lah buat juga kan..
“Sapa suh keluar lambattt???? ”

And bila dah tengok gambar tu..
Macam rasa.. Banyak ni yang aku kena korbankan..
7 kali raya without my beloved big family! πŸ™

7 kali raya tu means 7 tahun..
Masa last kali beraya adalah berumur 17 tahun dan kini sudah 24 tahun..
Walau masuk angka 2 pun still tak dapat raya sama-sama lagi.
Have to wait for another raya lah *Insya Allah kalau dipanjangkan umur dimurahkan rezeki dan berharap agar semua orang pun sama*

Dulu masa beraya semua cousins kecik-kecik lagi (since saya adalah 2nd paling tua but kakak sepupu punya family tu jarang tido rumah nenek coz rumah die very near to rumah nenek) so aku kire kepala lah..

hehehe..
Pak Busu n Pak Uda pun jadi geng je..
oh ape yang interesting is Pak Busu adalah sama umur with my kekasih hati πŸ˜€
heeee πŸ˜€
so saya meman sudah berpengalaman luas la dalam melayan kerenah orang berumur nih .. haha

hmmm tapi tak regret anything pun since peluang pergi oversea ni bukan semua orang boleh dapat. Bersyukur banyak-banyak sebab diberi peluang oleh Allah.

hmm
let see..
Jikalau umur panjang, jodoh panjang.. adakah sempat beraya bersama bakal suami ataupun beraya sebagai anak mak dan abah yang masih single but unavailable? πŸ˜›

P9200054

Angah, Dida, Abah, Mak, Atan a.k.a Abang & Intan a.k.a Adik ..without Yoyol’s family and me .. uhuhuhuhukkk πŸ™

hope next year semua ada and boleh completekan our gambar raya.. AMIN YA ROBBAL ALAMIN!

p/s: Asal Adik lagi tinggi dari kau Da?? cepat betul minah ni menumbuh.. hahahaha.. More pics kat blog Angah πŸ˜€ malas nak copy paste..


6 Responses to “OMG OMG OMG!!”

  1. angah says:

    sabar ye kak..next year kte beraya sakan ye..
    insyaallah pjg umur..
    owh theme colour choc kot xslap aku.. πŸ˜‰

  2. adik comel says:

    mse tngk gmbr nie angh ckp adik jengket eh ?
    HAHA . angh ta puas atii adik lgii tnggi drii die .
    ta pew . thun dpn kte bole raya samesame .
    bertmbh lgii πŸ™‚
    best raya rmaiirmaii . HEHE

  3. hahaha banyakla kau sabar
    dah 7 kali raya
    xboleh sabar dah..
    huhuhu..
    tapi xpe ah..
    bkn selalu dpt pegi negare org pun kan..
    aku bersyukur..

  4. aah adik da lame da tinggi dari angah..
    angah je x nk terima kenyataan..
    adik pun skrg mcm da tinggi dari dida..

  5. lily lotus says:

    amin..thn dpn insyaAllah complete yer

  6. angah says:

    erlow..like i care??adik lg tggi..
    adik tu xmenyempat nak dewasa..
    huhuhu..
    :nono:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.