T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Kenapa saya jarang update?

on October 7, 2009

Selain daripada pergi kelas balik kelas membaca buku mahupun membuat assignment facebook twitter mahupun bloghopping..

saya sibuk tengok rancangan lawak korea..

LAWAK OK..

dan kalau tengok hari-hari pun tak bosan.. sampai macam tu sekali lawak dia..sekarang saya tengok

familyouting

페밀리가 떴다(Family Outing),

ic

무한 도전(Infinity Challenge)

1N2Dgif

dan 1박2일(1 Night 2 Days)..

Saya berjaya mempengaruhi tunang terchenta saya supaya tengok Family Outing beramai-ramai gelak bersama saya tetapi malangnya pada waktu itu tiada subtitle so dia tak bolehlah nak join gelak sekali.. dan dia adalah sangat menjeles kerana saya gelak macam orang gila tengok variety shows Korea ni..

ada sekali kami terbukak channel KBS di Malaysia lalu menayangkan 1 Night 2 Days dan ada subtitle lah. dia juga menjadi seperti saya gelak bersungguh-sungguh tapi malangnya tengok time dah nak habis hujung-hujung siaran pulak..keciwa lah dia dekat situ.

hahaha..

tetapi pada waktu-waktu dia mendatangkan diri ke Korea pada summer holiday yang lalu.. dia paksa diri dia tengok TV Korea berupa Variety Show jugak sebab tu sahaje yang dia boleh tengok selain english movie.. ahaha

lalu saya duduk di sebelah menjadi translator.. tetapi selalu saya gelak dulu sebab lawak then baru translate ke dia dan tiba-tiba dia gelak sebab lawak jua.. haahahaha COMEL.. sebab dia kene bear menunggu saya gelak guleng-guleng dulu baru cerita kelawakan tersebut pada beliau.. kasihannya bf saya..

setelah pulang dari Korea.. lagi menggalaklah dia tengok cerita dengan mendownload Family Outing secara menyeluruh i tell you.. Kalau sesi Skype asyik dengar ketawa yang melampau-lampau sambil tak tido-tido walaupun jam menunjukkan pukul 5 pagi.. Sebab ada berpuluh-puluh episod dia nak kejar kerana tengok dari Episod 1..

haih.. penangan Variety show Korea teruk betul 😛

Sekarang sudah menjangkit bakal adik ipar saya dan mentengok cerita sama tak kira semasa masak makan tido err mandi je tak kot..

Kat mana saya tengok? Selalu nya saya tengok hari Ahad lah live la baru boleh menjeles tunang saya itu.. hahaha sebab dia kena tunggu beberapa hari untuk orang lain sub.. saya tak mungkin akan sub untuk dia.. Tak KOSER makk!!

Kalau saya keluar berjalan lupa diri nak balik time tu.. saya mentengok di Youtube sahaja ataupun kalau saya terlebih rajin saya mendownload di aja-aja.com

Jadi saya sudah bagi sebab kenapa saya jarang update..

haahaha

sekian terima kasih~


3 Responses to “Kenapa saya jarang update?”

  1. teja144 says:

    i pun sgt suke variety shows korea. kdg2 gelak smpi tepuk2 bantal.
    tp syg kat msia ade KBS. rancangan variety ni ade di DVDkab tak kat sane?

  2. masz73 says:

    adoooiiihaiii… akak pn suke tgk kat Astro ch303.. 1n2d tu, mmg kdg2 tersangat ler lucu diorang tu.. tengah berangan nk jumpa diaorg.. kwang3x.. diks… akak follow u k!..macihhh… 🙂

  3. tulaaa..
    tunang saya pun melampau sekarang..
    siap tgk kat youtube tak payah ade subtitle.. tp die kalau tak paham nnti die msg la suruh translate.. hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.