T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

미남잇이시네요 – You’re beautiful

on October 24, 2009

20090923_anjellf_main

2

*from Google Image*

Thanks to Nada sebab cik Nadalah yang bersungguh-sungguh datang ke rumah saya semalam kerana semata-mata mahu melihat ceria You’re beautiful(미남이시네요) ini..

haha u know me..

saya tidak melayan sebarang drama korea yang tak bermutu / sedih terlampau / streotype tapi selepas mendengar sinopsis dari Episod satu sampailah episod semalam.. cerita ni jalan cerita agak sama macam cerita Coffee Prince (if tidak pernah mendengar sila Google ok?)

Kisah tentang 1 group band yang dianggotai oleh 4 orang 꽃미남(err camne nak translate ni yea? oh pretty boys lah kot) yang memang comel lote pun.. seorang dari ahli Go Mi Nam(고미남)  tiba-tiba mengalami kecederaan dan telah diganti oleh adik perempuannya yang mempunyai muka lebih kurang dan berusaha untuk mengcover dirinya sebagai seorang lelaki walaupun sebenarnya dia adalah seorang wanita tulen.. Apakah kesudahannya? hahaha saya pun tidak tahu laaaa..

we’ll see next week lah ok?

Wah..bagus betul kau menerangkan kat aku pasal cerita ni kan noks? siap aku boleh tersuka..dahla aku memang secara azalinye memang nyampah betul tgk drama korea yang stereo lah type ni kan..

tp aku tersuka la plak drama ni.. hehehe.. sbb die lari dr typical korean drama yang sedih melampau2.. bala bertimpa-timpa, bunuh-membunuh eghh camtulah..

untuk list artis etc..

bolehlah melayari wiki.d-addicts.com/You%27re_Beautiful

p/s: Gosip artis korea.. sekarang tgh kecoh pasal body yang hot Uee(After School band) and telah berNaver (same function dengan Google cume berbahasa Korea kepada sesiapa yang tak tahu.. ) dan ada orang telah meletak gambar menunjukkan selulit Uee tu.. ish2 teruk ok.. tp lepas cerita pasal Jae Bom 2PM group tu tak de hallah netizens ni nak letak ape2 pun kat internet..


3 Responses to “미남잇이시네요 – You’re beautiful”

  1. hadiff says:

    A’kum…
    basz org2 kat sini memang tgh bersungguh tgk citer ni..kekekekek sebab aku rasa x heavy n byk humor…x yah nk susah2 pk…ekekekke n selamat bercuti bersaam keluarga anda…..kekekee

  2. azihan says:

    salam…

    saya x pasti sape nama tuan punya blog ni… student kat korea ye? bestnya …
    saya peminat cite korea yg tahap kronik la… dah pernah sampai sana sekali
    masa spring 2008… plan nak g lagi winter ni dlm bulan jan atau feb… bulan berapa ye
    yg mmg snow ada? kalau boleh dpt kongsikan pengalaman dgn saya silala .. emel di
    norazihan@gmail.com .. berharap sgt nak tahu pasal kat sana .. terutama makanan
    halal dan sebagainya… thank u …

  3. oh boleh email kan kat saya semua soalan di babykorn333@yahoo.com
    nanti kalau nak tanye ape2 insya Allah saya boleh tlg jawabkan sebaik mungkin yea?
    tp selalu snow tak menentu.. tgk tempat..seoul tak banyak tp dalam akhir bulan 12 sampai ke awal bulan 2 still ada snow lagi selalunye..
    makanan halal mmg byk kat Itaewon je..tp kalau suke makan seafood aje..byk je kedai yg semua seafood so insya Allah halal..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.