T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Makan 왕해물찜(Wang HaeMul JJim)

on October 24, 2009

IMG_2743

IMG_2747

IMG_2748

IMG_2742

Ni memang plan yang unplanned!

bangun tido.. msg2 Nada and then tiba-tiba dedua lapaq..

minah tu memang dah lama teringin nk makan 해물찜 so ape lagi..

memulakan aksi dengan call Jerry sebab nak belanje die lah..

da lame aku dan jua Nada mahu berbelanjakan Jerry sebab asyik orang yang bekerja tu belanja kan..

Then rezeki kak Emy online time tepat gila ah..terus ajak.. kak Emy pun tak makan lagi..

so berangkatlah kami ke 신포 시장… Jerry cakap die pernah makan so layan je ah..

memang ternyata tidak menghampakan walaupun tidak dapat melawan 해물찜 di 일산(Ilsan) Beach, 울산(Ulsan) pada cuti summer yang lalu..

nak compare ngan kat 월미도(Wolmido) hari tu memang hampeh!! Dah lah cair! tak setappp sangattt dan adalah mahal!

Kitorang ambik 대(Large) yang berharga 42 000 sahaja.. iaitu jauh lebih murah dari harga di 월미도(Wolmido) itu..

haiwan binatang laut dalam tu pun adalah melampau banyak serta ketamnya adalah super besar dan super manis lazat…

ahaha LAZAT! enough said.. pedas tapi bagi aku tak sepedas melampau macam makan 해물떡찜(HaeMul Tteok Jjim) kat  명동(Myeongdong) bersama tunang tercinta yang juga pada cuti summer lepas.. yang tu bapakkkkklahhhhh pedas terbakar vontotss..

untuk 대 tu aku rasa boleh makan 5-6 orang la.. sebab melampau banyak tapi adalah murah.. so tak kisah.. ngahahaha..puas hati..


4 Responses to “Makan 왕해물찜(Wang HaeMul JJim)”

  1. anak_singa says:

    drooling aku babe!!!

  2. hehehehe tulaaa.. bila nak datang????
    will definitely take you there to eat!!

  3. Hurul says:

    Hi, was blog surfing for Halal food/seafood in Seoul and stumbled upon your blog.
    I’m going to Seoul in 2 weeks’ time and would appreciate if you could share
    the places to get authentic Korean food (minus the meat and alcohol). Thank u!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.