T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Danishla Gemok!

on November 6, 2009

dan

*gambar raya 2009*

Berjaya Skype dengan Danish semalam..
Ibu nya adalah buta IT lalu Mak Long lah kena buatkan ID untuk ibu..
har har har..

Sebelum tu guna YM saje..
lalu membuka webcam..
Nampak Danish mulut gerak-gerak tapi too bad tak dapat dengar..

Then Yoyol message ikut YM..

Yoyol: Kau nak tau ape die cakap?
Aku: Apa?
Yoyol: Hoi Mak Long! Tak dengar ke?
Aku: hahahaha bertuah punya budak!

Pastu nampak lagi mulut Danish cakap-cakap sambil pandang-pandang webcam..

Yoyol: Dia tanya kau.. Mak Long kat mane tu?
Aku: hahahaha..kalo Mak Long cakap pun macamlah tahu kat mane..
Yoyol: Hahaha tula pasal..

Amboi-amboi..
kau baru 2 tahun berapa hari je dah pandai-pandai nak hoi aku ye..
tapi memang..
hishh dah pandai cakap sekarang ni..
laju and ringan aje mulut die tu tau.
Mak Long kepit dengan chopstick baru la padan muka kauu..

Then try Skype pulak..
so bolehlah dengar dorang cakap-cakap..Ticha pun ade jugak.

Aku: Danish gemoknyaaaaaaaaaaaaaa *sambil buat-buat muka terkejut*
Danish: Mak Long lah gemokkkk..
Yoyol: hahaha
Aku: Haa??? Danish la gemokk..
Danish: Mak Long laa gemokk..
Aku: Mak Long kurus ok. Danish gemok ke kurus?
Danish: Kurus..
Aku:Ibu kurus ke gemok??
Danish: Kurus..
Yoyol: hahaha ibu kuruskan??
Aku: Ah takde takde..Danish gemok jugak..
Danish: *main-main malas nak layan aku dah*

hahaha cis..
tape kau..
aku gemok-gemok pun kau ikut genetik aku la kan kan kan..

Tapi macam tak sangka plak..
dulu Skype tak pandai nak cakap-cakap lagi..
sekarang ni..
ewah-ewah mulut dia..
laju aje bercakap..

Dah pandai kira 1 sampai 10 tak pelat-pelat (Alhamdulillah tak ikut Ibu kau yang pelat sampai sekolah tadika tu kan)

Dah pandai menyanyi lagu Air Pasang Pagi dengan betul and part “bunga manis” dah upgrade jadi “bunga melur”..

syabbbas bette. *ala-ala Hindustan*

Tak sabar nak jumpa Danish ! πŸ™‚
tunggu Mak Long balik okey??


One Response to “Danishla Gemok!”

  1. Farenova says:

    :29: ala comelnye budak ni campur benda kat sebelah nii..so cutee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.