T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Inha Girls Day Out

on November 7, 2009

IMG_2876

IMG_2869

IMG_2890

IMG_2901

IMG_2934

Pergi Songdo Resort saja-saja sebab tak pernah pergi..
rupanya jalan yang ada banyak pokok adalah seberang pool sebelah sana.
But we had fun..
at least bila orang tanya dah pernah pergi ke belum..
kita cakap SUDAHHH 😛

Pergi naik cab saje..
1000++won per person..
Ada 7 orang so memang meriah ok..
I had fun yesterday..
seriously..

Actually kita orang macam ala-ala tengok sunset tapi sebab busy ambik gambar macam ala-ala je la suasane kan..
tak romantik sangat pun.
cuaca pun takdelah sejuk melampau..
then after tu Akma kena pergi date lain pula since Su nak makan 해물떡짐(haemul tteokjjim) so terus pergi 인하후문(Inha Humun(read:gate belakang))
sepatutnya taknak makan nasi
tapi lepas da habis semua tinggal kuah je tapi teringin gila nak makan 뽁음밥(bokkem bab) pulak..
so end up suruh ajoshi buat 볶음밥 pulak..
kan dah kenyang sangat!!
haishh

pastu dorang berbaik hati teman pergi 노래방(norae bang)
jadi ke 노래방 lah kite.
tapi OST tutup pulak..
mungkin ke 결혼식(wedding) *pepandai je buat kesimpulan kan kan kan haha*
hmm so memula ingat nak try 노래방 15 000won yang ada mic stand tu la kan..
tapi terjumpa yang 노래방 10 000원 tapi pakcik adalah sangat mulia hatinya bagi starting 80 minit dan terus tambah-tambah 10-20minit lagi sebanyak 4-5 kali..
so almost 2 jam jugak ok kat situ..
dan mengikut kata pakar-pakar yang biasa pergi 노래방 (see i told you.. saya adalah jarang pergi 노래방) harga adalah okay dan bilik pun lawa and besar.. with LCD tv..*ey?? yeke?*
TERIMA KASIH AJOSHI!
kami datang lagi next time! 🙂

there we go..
Inha Girls Day Out..
🙂
thanks korang!
u ols made my day ^^)


One Response to “Inha Girls Day Out”

  1. kak faz says:

    Salam, nak tanya sikit. Nak minta recommend restoran seafood yang muslim selalu pergi kat Seoul. Akak & family nanti stay kat Namsan Guesthouse bulan Dec nanti. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.