T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Perempuan Korea sekarang..

on November 16, 2009

loser_20091113_2

Program Korea ‘Chit Chat with Beauties’ yang terbaru menimbulkan isu yang agak sensitif di mana pelajar university Korea dipanggil untuk bersama-sama para Beauties dan membuat kenyataan :

LELAKI PENDEK DARIPADA 180CM ADALAH LOSER!

stupid Korean woman!

Nanti aku tengok kau kawen ke tak…

muahahaha

poyo gilaaa

konon2 lah generasi yang mementingkan luaran dari dalaman..

kalau laki kau tinggi tapi simpan pompuan lain kau tercongok2 bangga dengan ketinggian laki kau tu tapi akai tadak pun tak guna la kan..

again.. stupid Korean!!

[youtube:www.youtube.com/watch?v=Ikiw0J0Gndg&feature=related%5D


6 Responses to “Perempuan Korea sekarang..”

  1. azmizal says:

    laki yg pendek mmg loser bas! kalau Malaysia ..bawah 170. tapi betul aa cam kau ckp…nak laki tinggi tinggi kalau sendiri dah pendek..mana nak sesuai kan? kena dongak dongak gitu..pastu kalau tinggi dan kacak lagi…kecenderungan untuk rmi peminat adalah sgt tinggi…so tak terkejut aa kalau laki tuh pasang dua tiga pada masa yang sama. Then kalau perempuan tuh demanding nak tinggi…dia [un mestilah tinggi jugak..lol

  2. aan says:

    hahah pelik giler die punye syarat..kalah puteri gunung ledang..isk2 laki kena stat pakai hells ke??

  3. hadiff says:

    Aku setuju gn ko basz..mcm le org korean lelaki dia sume tinggi2…kekekekek pastu yg hensem pun boleh dikira ori nya…kekekek
    Kalau kat jepun..memang bersepah2 yg hensem..kekeek pastu memnag sume mostly tinggi2…kat seoul aku tgk…mcm biasa je..diaorg ni x reti bersyukur…sebab tu makin ramai yg x kawen…..kekekeke emo lak aku..ekkee

    P.s mag tu dpt beli ke?

  4. azmizal- ha tula.. aku tak kisah pun.. tp sampai ade yg siap
    sanggup kawin even tak cinta asalkan syarat2 kaya kacak semua tu
    penuh pun takpe..
    mmg demand la yg masuk kali ni.

    aan-tulaaa pasallll.. kalau anak raja nak demand2 tape la jugakkk

    kak hadiff- mmg la lawa kan..tp lawa kalau pembedahan pun bokpe kan
    p.s:mag da dpt beli!

  5. lily lotus says:

    hahaha..sabar jerlah..sian mereka2 yang tergolong

  6. Atiq says:

    Salam kak!

    A silent reader of yours… 🙂

    Sy minat tengok misuda ni @ KBS World.

    Somehow, rasa mcm Koreans adalah sangat obsess
    dengan external beauty.

    Small face, double eye-lids, sharp nose, long legs, flawless skin etc etc…

    Tak penat ke nak kena exceed all these expectations diorang ni?

    Or memang mcm dah a part of the society benda2 ni?

    ‘foolish backpacks’, ‘short men are losers’, ‘rich husband’…

    if these are the way of thinking of average korean girls…

    it’s scary~ 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.