T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Netizens roaarrr again..

on November 24, 2009

Kepada sesiapa yang mengikuti Infinity Challenge(무한도전) episod terbaru of course dah tahu 6 of them already flew to New York city to introduce Korean food to the New Yorkers..

Saya tengok episod tu semalam. Some of it adalah kelakar.. but some of it adalah kasihan. Yu Jae Sok(우재석) dalam dunia entertainment Korea memang terkenal dengan Nation MC di mana Jae Sok menerima berbiliion won setahun..

Too bad dorang nampak sangat teruk dalam episod kali ni. Second day sampai New York dorang kena pusing-pusing in the city and ask around about Korean food to the New Yorkers. Tapi dorg tak boleh nak tanya since dorang tak pandai sangat English.. i mean.. cannot even ask proper sentences and mumbling in 한국말..Nampak dorang ni dari negara Asia yang buat rancangan bodoh-bodoh je la..
Too bad..

Dan adikabang Tablo,David Lee pulak post pendapat dia dalam cyworld minihompy dia and suddenly kena bashed dengan netizens..

Rakyat Korea cakap David Lee ni dah macam anti-Korea. sebab bagi pendapat tentang kebodohan episod kali ni yang nak bawak 무한도전(Infinity Challenge) punya members pergi New York.Dia pertikaikan why lah MBC or penerbit rancangan tu tak nak ambik translator who can speaks English so takde lah nampak bodoh sangat plus communication pun senang..

Most yang setuju dengan idea David ni of course la kyopo(gelaran untuk rakyat Korea yang duduk oversea) setuju sangat-sangat. They agreed yang low-grade Korea comedy ni tak payah bawak sampai ke New York sebab orang Korea rasa tu kelakar tapi untuk orang putih mesti fikir dorang ni retards dari Asia.

Yang tak puas hati of course la orang-orang Korea yang tak pernah keluar langsung dari Korea dan fikir apa salahnya orang Korea bercakap bahasa Korea. 우리는 어디에서나 창피히지 않게 한국말을 하자라고 했다.. tapi..siapa sangat yang faham bahasa Korea? tell me please..

Biasalah..setengah orang cakap kalau tak guna bahasa Korea nanti risau berapa puluh tahun akan datang since semua orang asyik cakap English siapa pulak nak cakap bahasa Korea kan..
tapi teruk la episod kali ni..but to tell u the truth.. SAYA ENJOY sebab kelakar and saya memang sukaaaaaa lawak Korean… hahahaha

lawak dorang ni kena fikir out of the box so memang different dengan lawak mat saleh ni yang selalunya sinikal dan sarcastic.

so sekarang memang tengah kecoh gila kat Korea ni..
tula..
power or netizens.. haihh..

oh untuk keseluruhan cerita dari David Lee(dalam English + 한국말) boleh baca dari link ni:

popseoul.com/2009/11/24/tablos-brother-vs-netizens/

p/s: Sorry dah edit.. ABANG diaaaa not adik!! hahahaha Tablo anak last ok. abang dia dah 37 tahun dahhh 😛


3 Responses to “Netizens roaarrr again..”

  1. ka6 says:

    Betul jugak cakap adik tablo tue, kalo diorg bawak skali nicole dari kara
    ke atau artis yg reti cakap english, takdelah nampak cam typical asian yg america
    slalu pikir.

  2. ops silap la..adik die pulak
    abang die sebenarnye hehehehe salah tgk 😛

  3. zaki says:

    Assalamualaikum

    Sesiapa yg hendakkan maklumat apa yg berlaku secara kronologi di akhir zaman dan
    biaodata dajjal ,debat Islam dengan kristian ,membongkar kepalsuan agama kristian

    sila lawati tanya-ustaz.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.