T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Christmas Eve di Cheonggaecheon & Gwanghwamun 1

on December 29, 2009

Menuju ke Seoul lepas Maghrib bersama Nada..
memang tujuan nak tidur di Seoullah kami tapi since malam tu malam Christmas jadi mengambil keputusan mahu berjalan-jalan di sekitar Cheonggaecheon(청게천) dan Gwanghwamun(광화문) before balik ke hostel Hanyang University.

Call Aya dan suruh Aya gerak ke Gwanghwamun dan berjumpa di sanalah..(Oh My God sangat skema tapi perlu untuk menggalakkan penggunaan Bahasa Melayu yang bagus)

Tempat pertemuan adalah di Cheonggae-cheon.Sila klik sini untuk tahu apa itu Cheonggae-cheon—-> en.wikipedia.org/wiki/Cheonggyecheon

Sesiapa yang datang ke Seoul tu tak sahlah kalau tak pergi sini. Kalau siang pun lawa and malam pun lawa.. sini memang betul-betul tengah bandar Seoul ni. Sebelah aje dari City Hall. Kalau naik subway, ada line terus ke Gwanghwamun. Pintu keluar nombor berapa tak ingatlah pulak ye…

Testing bateri kamera.. sambil tunggu Aya tak sampai-sampai ni.. Depan 7-Eleven ni.

Testing kamera la sangat kan.. haha ..muke tahan sejuk ok.. mau negatif ke time nih yea..

Gambar suasana malam Krismas tu.. orang Korea ni memang ape-ape perayaan pun keluar. tak pernah tak penuh pun mane-mane tempatnye pun.

Depan pokok krismas yang tinggi.. tu jela pun pokok krismas nye. takdela meriah mana sangat decorationnya pun..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.