T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Seafood & Sherlock Holmes

on January 3, 2010

Sorry.. still entry tak bergambar.. I dont know why lately adalah sangat malas untuk mengambil gambar.. Why hah??

So update semua plain! without gambar.. gheeshhhh!

Jerry dari semalam adalah terdesak untuk tengok movie..memandangkan semua orang sudah berjaya mentengok Avatar so Avatar sudah tolak tepi-tepi.. I heard about Sherlock Holmes so semua pun setuju..

Hari ni janji nak tengok kat Juan station sahaja.. dekat + tak payah susah-susah nak balik rumah nanti.

Janji jumpa pukul 7.30 PM

Kak Emy, Nade dan aku gerak dari Inha Uni naik bas aje.. senang.. sampai-sampai terus pergi beli tiketlah..

Ijal pun ada. So after dah beli tiket masing-masing lapar. So Kak Emy suggest tempat makan area Juan station across dari Juan station tu.

Apetah nama restoran tu ye.. tapi mmg all seafood.. dia punya tagline restoran pun “for the seafood lover” katenye…

Order  something-something해물떡찜..4인분.. then order udang yg kena balut dengan potato tu..tak ingat la panama dia..

and then teringin nak makan sotong celup tepung so order 왕오징어튀김..sedapppp… unexpected ..plus harga adalah murah juga compared to lokasi kedai nye..

habis makan .. around 9PM.. kena cepat sebab movie start at 9.10PM..

total adalah 35 000 won Jerry kata.. MURAHHHHH NOKSSS

only 7 000 won per person jelahh..

seriously murah~~

then terus naik balik and elok2 je duduk movie pun start..hehehehe

cerita adalah slow tapi in a good way.. i mean.. takdela slow yang boring..tapi slow yang lawak-lawak English ni ahhhh..

hahaha .. bila da ambil subjek British culture ni..baru lah sedar yang memang English suka lawak-lawak berbaur sarcastic ni.. meaning.. lawak-lawak mereka adalah sangat sinis.. kena fikir lawak tu.. kalau tak mesti tak sempat nak gelak kalau lambat tangkap apa dia cakap.. tak tau la orang lain tapi aku rasa macam tu..

enjoyed the movie very much.. suprisingly.. Nade also like the movie.. haha tapi dia cakap still tak boleh terima Transformers in any way.. hahahaha..

terus balik je after tengok movie.. sempat naik bas so tak payah naik teksi.. weehoo..

Seriously im gonna miss Inha.. Juan.. Incheon.. and of course KOREA!..

balik malam-malam still tak delah rasa takut melampau but still selalu berjaga-jaga lah.. Aku rasa aktiviti2 malam macam ni memang tak boleh nak buat sangat kat Malaysia.. i mean yang berjalan balik ke rumah tengah2 malam.. dari bus stop sampai ke rumah aku memang kena jalan dalam 5-10 minutes okay..and maybe 15 minutes to Nade’s house.. yang jalan tu memang dah takde orang + gelap..

Kalau kat Malaysia sumpah aku takkan jalan sorang-sorang dari bus stop depan sekolah Raja Muda tu to my house..

NAK MENEMPAH MAUT??? hahaha no way ~~ *geleng-geleng kepala*

even aku nak buat pun..aku kena jalan sambil pegang senapang or machine gun supaya takde lahanat-lahanat yang melampau banyak kat Malaysia tu..

:31:


2 Responses to “Seafood & Sherlock Holmes”

  1. ira azman says:

    betul 2 mmg bnyak la lahanat2 kalo mlm2

  2. jue says:

    salam gedik’s heart…hehe.. u study kt korea erk? sj jer nk tumpang lalu kt sini. n nk tanye sepatah 2 kate.. i’m going to korea in november.. actually, sy jarang travel overseas..
    especilly korea. ni first time nk menjejakkan kaki ke korea. mcm mane keadaan
    skrang? ok? takut dgr south n north korea nk perang.. mintak2 jgn la erk..
    semoga korang semua kt sane pn ok2 jer n selamat. tentang sy nk g korea nov thn ni.
    igt nk tanye la skit2 tempat2 menarik kt sane. actually, my friends n me going
    to korea sbb minat k-pop. so, byk aktiviti kitorg akan ke arah entertainment la.
    cm nk g music bank n bla2 la. pastu nk gak g jln2 n shop’n2 skit..hehe..
    ade cadangan tmpt menarik x? thanks..me, jue..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.