T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Im fine..thanks!

on January 12, 2010

Saya sudah lega sedikit..

Cerita dia macam ni.. sepatutnya result sudah keluar tapi belum official..jadi Sabtu malam bukak website dan mentengok.. tiba-tiba rasa jantung macam berhenti seketika bila terperasan credit hours macam kurang 1 .. OMG OMG OMG!

sudah mula gelabah panic macam orang hilang anak kucing..tapi tak boleh buat apa-apa since office bukak hari Isnin.iaitu hari ini.2 malam tak boleh tidur dengan tenang..

lalu pada pagi ini sudah gigih bangun(yang dimana adalah luar biasa sebab semenjak cuti.. adalah amat jarang saya bangun awal pagi) dan menapak kesejukan ke department office sambil berdoa dan sambil redha dengan apa jua keputusan.

bukan risau pasal tak dapat grad lalu kena extend (saya suka aje.kihkihkih) tapi disebabkan perasaan adalah panic kerana plan untuk mengemaskan segala barang adalah tergendala. Kalau kemas nanti cakap kena extend pula..kan sudah menjadi 1 kerja mahu keluarkan balik .. kalau tiba-tiba dia cakap grad macam biasa.. sudah habis 1 hari plan untuk berkemas-kemas barang.. Susah kan??

sebab dedua kemungkinan saya memang terima seadanya.. win-win situation tapi macam tak win belah pegawai JPA lah kalau tiba-tiba kena extend pula disebabkan kesalahan kecil ini.

OMG saya tahu segala plan study saya tapi kebanyakannya base on nasihat kakak di office tulah. Every time saya pergi mentanyakan pasal apa lagi saya kena ambil untuk grad .. tu je soalan saya berulang kali.. dan hari ini..

saya ketuk pintu dengan berdebar-debar sungguh.. sudah mengagak macam kena extend. siap sahabatku itu bagi borang permohonan untuk extend incase apa-apa sebab pegawai JPA nak setel by this week juge. Saya masuk lalu terus jumpa akak tersebut. Saya tanya.. saya boleh grad ke tak? Dia cakap saya tak ada problem besar untuk grad.. ughhhh..jawapan memang tak menepati sungguh skema.. saya ulang lagi.. saya nak confirmation since saya kena beritahu pada sponsor saya by this Friday.. akak tu kata.. by 18hb baru boleh tau sebetul-betulnya.. OMG lagi cuak.. maksudnya apakah? saya ni boleh grad ataupun tidak? tapi mengikut kiraan dia..(setelah tengok result saya)… saya dalam track yang betul dan boleh grad bulan depan..

Perasaan agak lega tapi stil cuak sebab kena tunggu 18hb. tiba-tiba cakap tak boleh grad.. tak ke menggelabah katak time tu? saya dahlah mau kemas-kemas barang ni.. uhuhuhuhu..

tapi takpe.. harap-harap saya dapat la grad supaya dapat bagi duit kat mak saya pula.. tunang saya juga kesian.. umur sudah lanjut masih tidak kahwin-kahwin..kih kih kih.. πŸ˜› kalau saya extend kena habiskan lagi 1 sem.. terpaksalah tunda majlis kahwin kan.. sian nyaaaaa nanti…saya takpe.. mude trang tang tang lagi.. πŸ˜›

sebab tu la saya susah hati semalam πŸ™

JADI!! FOR NOW~~~

doakan lah saya boleh grad bulan depan plsssssss

muah muah to all~~ ^^


3 Responses to “Im fine..thanks!”

  1. nonie says:

    salam. basirah ni nak tanye. kat sane ade tak dieorg compile kan rancgn variety
    dieorg n jual dlm bntk dvd. sy nak cr complete epi of family outing la.
    kat youtube sbs dah kuarkan seme vid fo..sedih.

  2. hm tak ade pulak rasenye…sebab selalu ulang tayang through free channel aje.. and selalu mmg tgk dari youtube aje.

  3. ira azman says:

    good luck la
    tp rasa mcm x entend je
    sronok kan blaja kat tmpat orang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.