T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Nasi Goreng Kimchi again

on January 12, 2010


simple je nak masak ni.. nasi + kimchi.. goreng ajor dedua.. pastuh garam sket..serbuk lada sket..sos cili sket.. peringatan ye..nasi ni memang masam.. sebab kimchi kan masam-masam sikit..so sapa tak boleh handle kemasaman dan kepelikan rasa kimchi pls do not try this.. i warned u ! πŸ˜€ sesuai dimakan bersama telur mata kerbau + tomato sos.

sesuai untuk orang yang berani mencuba makanan baru sahaja please… CUBALAH HARI INI!

err.. bagi yang di Malaysia..kimchi mungkin boleh didapati di Jaya Jusco.. saya raselah πŸ˜€


keropok panjang-panjang dari Terengganu.. sedap okay makan dengan nasi goreng kimchi tu.. pls abaikan yang kaler kurang menarik.. macam ni lah multi tasking… dedua nak masak sekaligus.. ngahahaha


12 Responses to “Nasi Goreng Kimchi again”

  1. tifa says:

    Sedapnya. Balik malaysia jemput akak makan nasi goreng kimchi kat rumah awak

  2. Dini Dalila says:

    Salam.Akak,ni first time komen & masuk web GEDIK ni.
    Saya nak tanya,akak sekarang ada kat Korea kan?Nak tanya,bulan FEB nnti still
    bersalji lagi tak?Sebab cadang bulan depan nak pegi sana.Hope akak dapat reply
    comment ni. :03: Ok thnks!

  3. Dini Dalila says:

    Ehh,gedik pulak dah. :33: Gediks laa.hehe :joget:

  4. masz73 says:

    dik, kimchi yg kat tesco tu leh makan ke? halal ek? tgk bahan2 cam ok jer..
    sedap ek wat nasi goreng.. mcm nak test jer.. πŸ™‚

  5. kak tifa- akak nak ke? nnti basz boleh bawakkan kimchi dr sini tp kene tunggu hujung bulan 2 la.. hehhe alaaa kalo akak suh basz masak mane lepassss..nanti tak sedap macam manaaaaa πŸ˜›

  6. oh tahun ni salji memang banyak betul turun even bulan 12 n 1 ni.. bulan 2 mungkin ada.. tapi kene prepare baju tebal-tebal sebab this year macam sejuk betul lah.. asik -10 macam tu and lower than that aje.
    πŸ™‚

  7. insya Allah rasenye selalu memang takde letak sebarang daging atau yang berunsur daging selain udang ..

  8. Dini Dalila says:

    Okay,thank you.Tak sabar nak main salji! :32:

  9. hye.. 1st time masuk corum nih.. nak tanye cke la kak.. camne nak wat telur
    gulung korea. penah tgk n mkn sekali. best. plzzzzz :05:

  10. rasenye dalam youtube ade tunjuk live kot.. try search .. saye pun tak penah buat la.

  11. irfan says:

    nasi yg pakai dalam resipi ni pakai beras ape…?nmpak cm besau2 je…huhu

  12. guna beras korea..sebab tu dia sticky n berketul sikit tp kanji lebih dr beras msia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.