T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Food Review: Sate Haji Samuri (R&R Awan Besar, KESAS)

on March 14, 2010

This was happened about 2 months ago. Singgah di R&R to buy sate Haji Samuri for abah’s belated birthday celebration yang sepatutnya disambut 12 hb Januari tapi tak sambut-sambut lagi.

Malas nak pergi cawangan lain or ke Kajang  or Bangi so pilih lalu KESAS and beli dekat R&R sahaje. Harga rasanya sama kot. Mostly semua jenis sate ada. 60 sen/70 sen untuk sebatang sate ayam or daging .. not very sure tapi memandangkan my family mostly makan ayam.. so banyak order sate ayam je. sikit sate daging and sikit sate perut untuk merasa (bought specially for my mom n my dad since both of them je yg suka makan sate perut).

Tunggu sate macam tak lame untuk 100 cucuk tu. sekejap je. very efficient. no need to wait until 1/2 hour to get our order. maybe dia dah prepare banyak-banyak just untuk packing je. Oh and i ordered some nasi impit too.. it was like rm2 je so belilah sekali.

Dari R&R ke Shah Alam pun macam agak lama jugak.. memang dapat tu sate masih panas lagi.. if makan kat situ mungkin lagi sedap since panas-panas lagi kan.. but balik rumah dah sejuk lah.. kitorang malas nak panaskan. so makan ajelah. tp takdelah keras ke ape ke. still boleh makan lah.

also ada bawang, timun dan selalunya orang cakap sate Haji Samuri ni memang kuah dia yang sedap.. but im not a sate lover so tak boleh nak komen lebih-lebih. sate ni tengok mood lah.. kalau rase nak makan.. then beli.. kalau tak.. takdelah nak beli. kat rumah ni yang suka makan sate only Angah je.

Sate dia besar jugak. big chunks lah..makan like 5 pun macam dah kenyang. malam tu siap berlebih and bawak ke sarapan for the next day lagi. Yang sate selalu beli dekat Shah Alam ni memang habis terus takde simpan2.. memang sate haji Samuri ni memang besar-besar sikitlah nak banding dengan other sate.

so to sate lovers, boleh try la kalau belum try lagi.. untuk 60 sen / 70 sen secucuk is a normal price around KL/ Klang Valley.. hehehe jangan terkejut pulak dengan harga macam tu.. semua barang pun dah naik sekarang 🙂

Happy eating!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.