T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Weekend di Temerloh

on April 5, 2010

Lepas buah hati balik kerja terus kami gerak ke Temerloh.. tapi macam biasa.. jam teruk gila kat Federal Highway..

Dahla aku MC hari jumaat. cukup 1 bulan kerja aku pun flat! hehehe.. adoii..
tapi memang rasenye sebab semalam nye tu jalan kaki balik rumah kena hujan.. sekarang cuaca kan memang tak boleh ramal… payung comel beli dari Korea memang sentiasa ade dalam beg magic Doraemon aku ni.. Officemate aku yang sorang tu suka betul sakat saiz beg aku yang besar tu.. haha lantaklah wehh..yang penting.. suma barang aku nak guna suma ade dalam tu..cakap je ape.. suma ada..

Sebab jam teruk sangat so lalu DUKE aje.. seb baik ade DUKE kan.. so terus aje lalu sampai ke tol Gombak.. berhenti beli Burger King dulu.. then baru gerak.. bila balik berdua memang rase sekejap sangat.. tak rasa pun lama..

Pukul 9 lebih2 dah sampai rumah (bakal) mak so malam tu memang melepek tido sampai ke pagi tak hingat apa. yang sorang tu sibuk dengan gadget bermacam-macam tulah.. dengan mini dell nye ..dengan nds nye.. dengan hp nye.. dengan internet nye..

Pagi gerak pergi hantar mak ke kampung then terus gerak rumah (bakal) ipar di Kerdau. besar betul rumah dia.. first time sampai.. memang puas betul duduk rumah macam tu.. laman luas sungguh-sungguh.. sedap la kalau boleh buat kenduri dekat situ. ehehehe..Singgah bandar belikan kek dari Secret Recipe sempena birthday.. lunch pun makan kat situ then baru gerak ke rumah (bakal) ayah pulak..

Memula nak singgah kedai dulu (warung tepi sungai yang dulu rumah tapi sekarang dah buat rumah baru area situ jugak) tapi test try acu cuba pergi rumah baru dulu.. ade ayah je tengah jahit jala baru.. borak-borak sikit then gerak pergi kedai.. sebab kat rumah takde orang.. sume ke kedai.. kat kedai sume ade..

lama jugak lepak kedai then kawan baik encik kekasih hati dan wife serta baby nye datang singgah so borak-borak dulu.. banyak betul nak dicakap tapi masing-masing pun kejar masa..

lepas tu balik..
oh sempat kami beli 2 ekor ikan patin (sangkar).. memang fresh betul!.. mak pun sempat buat mee kari..sedap gilaaaaa hehehe malu je balik mak buatkan sume..ish2.. hehehe.. apo nak jadi ni.. takpe2..pasni2 giliran diri sendiri pulak kan..

adoih penat betul kalo travel jauh ni.. bila da malam balik gulek-gulek tu baru rasa penat+sakitnye..
lame betul tak travel jejauh..

rindu pulak Korea..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.