T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Keputusan

on July 30, 2010

First of all, alhamdulillah.. masih bernafas masih mampu bertahan sehingga ke hari ni.
terima kasih Ya Allah.. walaupun aku tahu.. aku sentiasa mengingkari perintahMu.. aku sentiasa lalai dalam menjalankan tanggungjawabku kepadaMu..
Bila susah baru nak ingat Kau Ya Allah.. hina betul diri ni terasa..

Few months earlier.. got offer from another company but i declined the 2nd interview coz i dont think i could do the job as the scopes are way way way too high level for me.. (i think so)..

a month later.. someone from job agency contacted me and convinced me to try out a job offer by submitting my resume.. i was like. okay.. we could try..

nak dibuat cerita.. the offer came from the same company i declined few weeks earlier!

so the GM of the job agency called me directly.. and said he was shocked why i declined such a good offer. i said i was not ready and im still new in the current company..but he keeps giving very very true facts.. and i was like.. yeaa damn true!

current company is way way way better but yea.. any company should have their own internal problem.. even our headcount not more than 20 people u know?.. *sigh*
so.. no reason why i wana leave this company.. the teammates are damn nicest people in the earth i tell u..

but..

deep in my heart..

macam ada war is happening right now tau..
50% said yes while 50% said no..
ghessshhh…

this is hard! aku sumpah tak suka choices.. yes we need choices to make a good decision but im telling u im not that kind of person..

dari kecik..
aku terima je semua2 yang ade.. yes.siapa x nak pilih2 kan but i dont have any choice.. so i keep telling myself.. i need to do it..
macam kecik2. abah said.. u need to be smart so u can be proud of yourself.. yes.. i tried my best to be the best among the best.
kita kecik2 dulu miskin je.. sekadar cukup makan dan pakai.. while my cousins ada yang very lucky enough to stay in a very big house..
ape yang aku nampak…pakcik makcik aku semua kerja bagus2..
and they are smart.. coz my mom dulu suka tuang sekolah.. so thats why tak kaye2.. well.. dia sendiri yg ckp lah kan..
so i keep telling myself.. i need to be smart so that i would not end up like my mom..
and syukur alhamdulillah..
so..pilihan banyak2 adalah sangat asing…
well 2 pun kira banyak lah kan..

kalau pergi shopping pun lama..
nak pilih tomato sebijik pun i will take 5 minutes to think which one i should take.
gila tak??
and bf pun sudah perasan okay..
he asked.. why cant i just pick up 1 from thousands of tomatoes?
HOW SHOULD I KNOW???
my brain tak boleh buat keputusannn..
omg…

sumpah annoying kalau fikir balik..

anyhoo… im going to call someone..
to clear my mind! yg sudah messy melampau gila ni..
urghhhhh

i hate choices!!!


5 Responses to “Keputusan”

  1. lily lotus says:

    selamat membuat pilihan yg terbaik :)…apepun pilihan u..just do the best!

  2. hamba Allah says:

    Solat Istikharah, insyaAllah dpt ptunjuk drp-NYA ^^

  3. cikminn says:

    salam..
    nak tanye sikit,ade x kenal sape2 kawan2 yg bole dipercayai tuk jd tour guide utk bwk jalan2 kat korea?
    me n my sis ade plan nak pegi sane january dpn,but xde member yg study sane.kalau ade student malaysia yg study sane yg bawak mst best sket sbb tau kat mane nk tinggal n makanan halal n sume2 tu kan..so kalau tau sape nk rekemen,tolong email sy eh?
    tq=)

  4. ^^ says:

    kpd cikmin
    saya pelajar d korea ni
    tp tarikh pos cik min mcm da lama
    but in case kalo belom dtg lg
    n perlukan tourist guide dila tglkan email =)
    btw saya pelajar dkt korea ni

  5. fn says:

    salam, akak, saya nak tanya. saya penuntut ipta di malaysia. if suatu hari nanti
    saya berminat untuk bekerja di korea, agak ada cara untuk saya mencari
    peluang pekerjaan di sana??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.