T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Waktu sesuai untuk berjalan-jalan ke Korea 1

on December 21, 2010

Ni nak share tips untuk sesiapa yang berminat nak ke Korea. Banyak sangat soalan tanya bila waktu yang sesuai nak ke Korea. Untuk saya, sebenarnye semua season bagus nak ke Korea sebab dia 4 musim kan.. Mari saya listkan kelebihan dan keburukan setiap musim:

Musim panas:-
Kelebihan-
Ada orang kate musim panas tak best nak jalan-jalan kat Korea. Tu adelah salah sebab masa musim panas lah kita senang nak jalan sebab memang tak kan hujan so nak buat aktiviti luar memang senang. Waktu siang panjang betul. Subuh selalunya awal-awal around pukul 3-4 pagi and isyak pulak sangat lambat around pukul 8-9 malam..

Keburukan-
Bersedia bertahan dengan kepanasan yang luar biasa. Tak langsung macam dekat Malaysia okay. Sebab panas Korea memang takde angin sepoi-sepoi langsung. Peluh pun macam terus tersejat aje.
Dan make sure musim hujan di Korea sudah berlalu or else memanglah kita tak boleh nak buat aktiviti langsung. Sebab selalunya dalam musim panas ada 1 time tu memang hujan sepanjang hari tapi panas. πŸ™‚ So memang jadi tak selesa bila nak berjalan-jalan.

Bersambung :p


4 Responses to “Waktu sesuai untuk berjalan-jalan ke Korea 1”

  1. Diba says:

    salam.

    sy merancang utk berjalan2 di korea. :27:
    teruskan upd8, yer… :cayo:

    terima kasih;) :05:

  2. jannah says:

    hi.

    nak tnya. selalu ke stumbled upon artis korea?
    dari penceritaan, macam costly jugak ea hidup kat sana. huhu. but sounds fun.

  3. tak pernah pulak.. artis korea famous2 so jarang jalan-jalan suka hati kat luar.. dorang macam artis hollywood dah.. macam siti nurhaliza pun takde jalan sesuka hati kat malaysia pun kan :p same je lah.. duduk sana costly tapi senang nak earn money kalau rajin.. ada banyak part time untuk student2 mahupun orang yang rajin =)

  4. ina says:

    Salam… Nak tnya.. Kmi akan prgi korea dalam 23-30 november.. Pkaian yg mcm mna prlu d pkai? Dan.. Rasanya.. ada pluang tak nak tngok slji… Hehehe….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.