T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Mesin jahit..

on February 10, 2011

I wanted to buy a new sewing machine lah..

Tapi masalahnya.. tak pernah menjahit… but dari dulu sampai sekarang rajin betul tengok youtube untuk DIY curtains la bag organizer la etc..

I wanted to get a very easy-to-use one..

and moreover yang automatic lah..

den tak pandai nak guna mesin jahit nih..

yang senang bila kita set itu ini terus boleh jahit..brrrr..

sebab kalau leceh nanti takut separuh jalan dah boring dah so terus malas nak teruskan projek tu..

Singer macam mahal..

So dah surf around and cakap Brother NV30 or NV50 macam okay..

but kinda expensive jugak.. tapi kalau ikutkan jangka masa panjang.. my husband told me to get the better one lah so takde nak risau rosak ke ape.. since im not gona use it everyday lah kan..

Ni Brother NV50… beza dengan NV30 adelah jenis pattern yang lagi banyak lah..

We’ll see.. kena tanya big boss dulu lah how..

sekarang lepas kawin ni memang laju je kepala otak ni fikir cara-cara nak jimatkan segala benda selagi boleh jimat..

kalau teringin nak shopping pun would be berkaitan barang rumahlah.. barang husband lah.. memang macam ni kot kalau dah kawin yerk?

πŸ™‚


One Response to “Mesin jahit..”

  1. siti says:

    Tau tkpe sama la dgn saya, bila dh kwin otak nya pikir nk jimt klu boleh bju rya pn nk jait sendri.. tpi tk pndai, so mcm mne dh beli blm mesin jait?? Shre ckit ok tak mesin nya, sbb saya tgh brsmngt nk mnjahit n tgh ncri mesin yg sesuai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.