T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

First Try – Kuey Teow Ladna

on March 7, 2011

Tak pernah buat lagi ni. Bolehlah first time cuba. Dulu masa Angah belajar kat UiTM tu memang selalu beli dalam kampus UiTM kat tepi Kolej Mawar ke apentah. sedap tapi tu versi Kuey Teow Kungfu.. cuma yang lainnye kuey teow ladna ni , kuey teow nye tak digoreng sekali dengan telur and kuahnya lain sikit..

Resepi ni memang tiru bulat-bulat dari myresepi. Click di sini untuk resepi penuh : www.myresipi.com/top/detail/721

Tapi memang ada tukar-tukar sikitlah sebab bahan tak cukup kan. Alhamdulillah menjadi jugak lah..

Memang sedap betul. Credit to owner of the recipe. Mantopp..but husband macam tak berapa suka sangat kalau kuah yang putih-putih ni.. hihi..

Lain kali try buat yang kuey teow kungfu pulak lah πŸ™‚


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.