T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Perlukan tour guide di Korea? Tour guide muslim/pelajar Malaysia di Korea di sini!

on June 2, 2011

Tinggalkan nama dan email serta details so saya akan mintak rakan-rakan yang berada di Korea supaya tengok-tengokkan entry ni and update mana yang patut sebab saya dan rakan-rakan dapat track down kepada yang bertanya.

Terima kasih! 🙂

 

UPDATE 10/10/2011:

Untuk yang masih mencari tour guide di kalangan pelajar Malaysia yang belajar di Korea, boleh lah melawati laman web :

ppmkonline.net/tnt/

TNT maksudnya Travel N Tour.  Untuk pengetahuan semua, TNT ni adalah 100% di handle oleh student malaysia yang belajar di Korea dan mereka memang fasih betul bahasa Korea and nak bawak berjalan-jalan tu memang kacang sangat lah.. Sesuai untuk orang yang tak ikut tour and datang back packers atau yang mencari kelainan.. Macam sesetengah group ni memang ade spesifik tujuan datang ke Korea untuk borong barang-barang seperti brooch, kain sutera Korea untuk dijual di Malaysia. Memang better pergi dengan pelajar Malaysia sebab mostly orang yang menjual tu dah kenal dah kitorang ni as student Malaysia and insya Allah boleh dapat diskaun yang walaupun tak banyak.. sikit pun jadiklah kan..

Dalam TNT punye website tu jugak ada sekali package dia. Nanti adelah budak-budak tu arrange siapa yang nak meneman dan sebagainye.. dan Insya Allah kalau tak nak package mungkin boleh ambik tour guide untuk sehari or 2 hari.. Tapi harus lahh korang semua ingat.. dorang ni semua pelajar, dan mostly semuanya full time student dan bukannya professional tour guide.. so kadang-kadang ada yang bz lagi-lagi time waktu exam.. so memang susah sikit lah nak penuhi permintaan tuh kan..

So tak banyak cerita boleh direct email ke my_ppmk@yahoo.com

Tajuk tu kalau nak senang dorang nampak dan tak masuk SPAM boleh tulis tajuk email as [TNT] kat depan email tu. lagi cepat dorang dapat baca email korang.. lagi cepatlah dorang boleh deal dengan korang. =)


76 Responses to “Perlukan tour guide di Korea? Tour guide muslim/pelajar Malaysia di Korea di sini!”

  1. We a group of university students in South Korea offering tour guide service to all people who want to visit Korea♥ Our privileges are ;

    Affordable Trip ( Cheap all the time )
    Muslim Style
    Non-Muslim Style
    Flexible
    Please visit our blog:
    pakejmurahkorea.blogspot.com/
    You may also find us on facebook:
    www.facebook.com/profile.php?id=100003362316012
    Thank you:)

  2. Khairanee Azalina Haron says:

    Hi,

    I’ll visit Korea on 6.12.2012 to 10.12.2012. Can u introduce Malaysian’s tour
    guide to us. Senang sikit. I pernah liase dengan Mr Korea tp that date diorang
    exam .. 🙁

    Hope to hear a good news from u .

    Thanks & Regards
    Khairanee

  3. cube check ni :

    We a group of university students in South Korea offering tour guide service to all people who want to visit Korea♥ Our privileges are ;

    Affordable Trip ( Cheap all the time )
    Muslim Style
    Non-Muslim Style
    Flexible
    Please visit our blog:
    pakejmurahkorea.blogspot.com/
    You may also find us on facebook:
    www.facebook.com/profile.php?id=100003362316012
    Thank you:)

  4. farhan says:

    Salam, saya ade try open kat pakejmurahkorea.blogspot tu tapi die under maintenance, saya nak honeymoon ngan isteri saya pada pertengahan may, boleh tolong x? budget stail lah.

  5. Muhammad Yasser says:

    I am planning to go to Korea by end of this month. I’ll be there for 4 days. Will be going back to Malaysia on the 4th,July. I am travelling alone and this will be the first time i visit to Korea. Thus, I really need one tour guide while I’m in Korea soon. Thanks

  6. Travelkorea says:

    Sape2 yg perlukan tour guide boleh contact kami.Available spanjang masa.Tour guide adalah terhad.

    Email us travelkorea@ymail.com

  7. Yen says:

    Hi, I’m going to Seoul on 8 Oct 2012, please email me your contact.

  8. suziyani says:

    my parents plan to go korea on 18 – 22 march 2013. may u please send me the quotation?

  9. sham hasbullah says:

    sy mencari tour guide korea yg boleh membantu sy dlm urusan guide,hotel&makan…planing travel jan 2014…5 dewasa,2kanak-kanak & 1baby(2thn)

  10. azna says:

    Package Basic ( 4 days 3 NIghts )
    brape harga pakej ni?

  11. Mohd Razi Ismail says:

    Kami sekeluarga 7 orang akan melawat Korea pada 21-26 Jun 2013. Mohon bantuan dapatkan tour guide (freelance/student) untuk senang cari restoren halal)

  12. mohamad akid mazlan says:

    ingin berbulan madu di korea dan memerlukan guide dari student malaysia di korea. thanks 🙂

  13. amirul says:

    assamualaikum and hi..nama saya amirul..saya akan ke korea 7 sep ni..so nak tanye korang pasal tour guide ni lebih lanjut

  14. Ruslin Syardani says:

    Saya akan ke Busan pada 12 – 15 Disember 2013. Saya perlukan tour guide daripada student Malaysia di sana.

  15. siti aida ashari says:

    please reply me asap or call; me at 0192078747

  16. sorry regarding what issue may i know?

  17. liyana says:

    hi. saya akan ke korea pd 15-20/2 2014. bole bg suggestion tour guide mana yang ok. emel to helmy_83us@yahoo.com. sy akan pegi ngan wife and baby 1 thn, tq

  18. indah says:

    sy bercadang nak ke korea pd bln 5 ni~~sy perlukan tour guied

  19. bella says:

    saya perlu kan tour guide tok enam org pada 16 may hingga 22 may 2014….

  20. khairul says:

    Assalammualaikum,
    saya bersama family (with 2 child’s) akan melancong ke korea. Saya perlukan tour guide daripada student Malaysia di sana.

    TQ

  21. Kim says:

    Assalammualaikum,

    Kami akan ke korea pada 15 Feb 2015 sehingga 20 Feb 2015 dan perlukan tour guide utk jalan jalan…. please contact me as soonest

    kimmiesyedalwee@gmail.com

  22. Nadia says:

    Assalam. Saya sekeluarga bersama 2 org anak bercadang akan ke korea dec ni. Perlukan tour guide .

  23. Che Ku Muda says:

    Assalam,

    I will be travelling to Korea together with 9 adults, 4 toddlers and 3 infants on 01/09/15 – 05/09/15.We have purchased the air tickets and also booked the hotel. We would appreciate if you could quote us the cost of having one muslim tour guide, trasport to ferry us during our stay in korea as well as picking and sending us to/from airport.

    Regards
    che ku muda

  24. othman abu says:

    Saya berminat dgn package 6h5m – maybe akan ke korea Nov 2015 atau Dec 2015. Total 5 org – 3 dewasa 2 kanak2 (13 tahun n 6 tahun). nak mintak quotation tuk package tersebut. Email saya othmanbinabubinomar@yahoo.com

    TQ

  25. riza ismail says:

    We are going to korea on 12 March 2016 – 17 March 2016 with a group of 12 pax. we have booked flite ticket and now are looking for ground tour and reasonable/apt hotel during our stay there. Please assist. tq

  26. Azura says:

    Assalamualaikum…saya sekeluarga bercadang bercutu di korea…boleh bgrau ttg bajet yg perlu dan penginapan tak perlu yg mahal…bajet hotel pun ok…2 dewasa 4 anak perempuan…1 bilik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *