Perlukan tour guide di Korea? Tour guide muslim/pelajar Malaysia di Korea di sini!

Tinggalkan nama dan email serta details so saya akan mintak rakan-rakan yang berada di Korea supaya tengok-tengokkan entry ni and update mana yang patut sebab saya dan rakan-rakan dapat track down kepada yang bertanya.

Terima kasih! :)

 

UPDATE 10/10/2011:

Untuk yang masih mencari tour guide di kalangan pelajar Malaysia yang belajar di Korea, boleh lah melawati laman web :

ppmkonline.net/tnt/

TNT maksudnya Travel N Tour.  Untuk pengetahuan semua, TNT ni adalah 100% di handle oleh student malaysia yang belajar di Korea dan mereka memang fasih betul bahasa Korea and nak bawak berjalan-jalan tu memang kacang sangat lah.. Sesuai untuk orang yang tak ikut tour and datang back packers atau yang mencari kelainan.. Macam sesetengah group ni memang ade spesifik tujuan datang ke Korea untuk borong barang-barang seperti brooch, kain sutera Korea untuk dijual di Malaysia. Memang better pergi dengan pelajar Malaysia sebab mostly orang yang menjual tu dah kenal dah kitorang ni as student Malaysia and insya Allah boleh dapat diskaun yang walaupun tak banyak.. sikit pun jadiklah kan..

Dalam TNT punye website tu jugak ada sekali package dia. Nanti adelah budak-budak tu arrange siapa yang nak meneman dan sebagainye.. dan Insya Allah kalau tak nak package mungkin boleh ambik tour guide untuk sehari or 2 hari.. Tapi harus lahh korang semua ingat.. dorang ni semua pelajar, dan mostly semuanya full time student dan bukannya professional tour guide.. so kadang-kadang ada yang bz lagi-lagi time waktu exam.. so memang susah sikit lah nak penuhi permintaan tuh kan..

So tak banyak cerita boleh direct email ke my_ppmk@yahoo.com

Tajuk tu kalau nak senang dorang nampak dan tak masuk SPAM boleh tulis tajuk email as [TNT] kat depan email tu. lagi cepat dorang dapat baca email korang.. lagi cepatlah dorang boleh deal dengan korang. =)

69 thoughts on “Perlukan tour guide di Korea? Tour guide muslim/pelajar Malaysia di Korea di sini!

  1. Hi,

    I’ll visit Korea on 6.12.2012 to 10.12.2012. Can u introduce Malaysian’s tour
    guide to us. Senang sikit. I pernah liase dengan Mr Korea tp that date diorang
    exam .. :(

    Hope to hear a good news from u .

    Thanks & Regards
    Khairanee

  2. Salam, saya ade try open kat pakejmurahkorea.blogspot tu tapi die under maintenance, saya nak honeymoon ngan isteri saya pada pertengahan may, boleh tolong x? budget stail lah.

  3. I am planning to go to Korea by end of this month. I’ll be there for 4 days. Will be going back to Malaysia on the 4th,July. I am travelling alone and this will be the first time i visit to Korea. Thus, I really need one tour guide while I’m in Korea soon. Thanks

  4. sy mencari tour guide korea yg boleh membantu sy dlm urusan guide,hotel&makan…planing travel jan 2014…5 dewasa,2kanak-kanak & 1baby(2thn)

  5. Kami sekeluarga 7 orang akan melawat Korea pada 21-26 Jun 2013. Mohon bantuan dapatkan tour guide (freelance/student) untuk senang cari restoren halal)

  6. ingin berbulan madu di korea dan memerlukan guide dari student malaysia di korea. thanks :)

  7. assamualaikum and hi..nama saya amirul..saya akan ke korea 7 sep ni..so nak tanye korang pasal tour guide ni lebih lanjut

  8. Saya akan ke Busan pada 12 – 15 Disember 2013. Saya perlukan tour guide daripada student Malaysia di sana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + five =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>