T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Perlukan tour guide di Korea? Tour guide muslim/pelajar Malaysia di Korea di sini!

on June 2, 2011

Tinggalkan nama dan email serta details so saya akan mintak rakan-rakan yang berada di Korea supaya tengok-tengokkan entry ni and update mana yang patut sebab saya dan rakan-rakan dapat track down kepada yang bertanya.

Terima kasih! πŸ™‚

 

UPDATE 10/10/2011:

Untuk yang masih mencari tour guide di kalangan pelajar Malaysia yang belajar di Korea, boleh lah melawati laman web :

ppmkonline.net/tnt/

TNT maksudnya Travel N Tour. Β Untuk pengetahuan semua, TNT ni adalah 100% di handle oleh student malaysia yang belajar di Korea dan mereka memang fasih betul bahasa Korea and nak bawak berjalan-jalan tu memang kacang sangat lah.. Sesuai untuk orang yang tak ikut tour and datang back packers atau yang mencari kelainan.. Macam sesetengah group ni memang ade spesifik tujuan datang ke Korea untuk borong barang-barang seperti brooch, kain sutera Korea untuk dijual di Malaysia. Memang better pergi dengan pelajar Malaysia sebab mostly orang yang menjual tu dah kenal dah kitorang ni as student Malaysia and insya Allah boleh dapat diskaun yang walaupun tak banyak.. sikit pun jadiklah kan..

Dalam TNT punye website tu jugak ada sekali package dia. Nanti adelah budak-budak tu arrange siapa yang nak meneman dan sebagainye.. dan Insya Allah kalau tak nak package mungkin boleh ambik tour guide untuk sehari or 2 hari.. Tapi harus lahh korang semua ingat.. dorang ni semua pelajar, dan mostly semuanya full time student dan bukannya professional tour guide.. so kadang-kadang ada yang bz lagi-lagi time waktu exam.. so memang susah sikit lah nak penuhi permintaan tuh kan..

So tak banyak cerita boleh direct email ke my_ppmk@yahoo.com

Tajuk tu kalau nak senang dorang nampak dan tak masuk SPAM boleh tulis tajuk email as [TNT] kat depan email tu. lagi cepat dorang dapat baca email korang.. lagi cepatlah dorang boleh deal dengan korang. =)


80 Responses to “Perlukan tour guide di Korea? Tour guide muslim/pelajar Malaysia di Korea di sini!”

  1. amirul says:

    Saya leh jadi tour guide kak.
    armyrule_f@yahoo.com

    leh contact sy ^^

  2. Kak Fid says:

    Should I apply too??? Ekekeke.. Basz jom pegi Jeju!! kak fid pegi bln 9, Malaysia Day.. hehehehe :muzik:

  3. wawawaaa… kitorg pegi ramai2 next year bulan may insya Allah πŸ™‚

  4. nieda says:

    salam..sy nak pegi this coming july.blh tolong carikan sape2 utk jd tour guide?thanks!

  5. echa says:

    :03: salam…saya ingin mencari kelas utk bahasa korea di ipoh..

  6. kak nor says:

    caj tour guide kira macam maner? berapa rm per head? termasuk transpot dan accomodation ke?

  7. Ah Ying says:

    hi, dari KL ni…
    bolehkah saya dapat infomasi untuk berlancong di Korea?
    saya ingin pergi pada bulan May 2012…

    tolong share informasi/experience untuk saya…

    terima kasih…

  8. natasha says:

    hi…
    x sure lagi bila nak p…
    tapi angan2…taun depan..
    kalau JAdik, cmana nak contact adik nnt???

  9. ieda chan says:

    hi..i need a tour guide in korea…goin there from 1st until 6th Oct. hehe sape
    sudi jadi tour guide selama sehari dua je.ehe..kira bayaran macam mane ye

  10. fauziah says:

    :03:
    Hi, saya akan ke korea pada january next year (winter time).
    Ada sesiapa boleh quote harga utk pakej 6h5m? juga ski package di Mt Sorak.
    Terima kasih.

  11. fauziah says:

    sorry ni email saya fauziah.jaafar@gmail.com
    perlukan tour guide yang boleh bawa ke tempatΒ² menarik di korea termasuk bermain ski πŸ˜‰

  12. seri says:

    need tips n tour guide for 10 people! πŸ™‚

  13. Nadhirah says:

    Hello πŸ™‚

    Will any tour guides available on the 21st July until 26th July? In Seoul?

  14. zaiton hussin says:

    Hi ! saya perlukan malaysian tour guide di seoul pd 2-7 september 2011. grup 5 org. sila contact saya segera dan bantu saya dapatkan pakej yang murah di seoul – penginapan,dan transport juga. saya tidak minat nak ambil group tour package kerana pertama mahal, kedua, saya hanya nak pergi ke tempat2 tertentu spt nami island, mt sorak, everland dan beberapa lagi termasuk shoping di namdamun n dongdamun. sewa kereta di seoul mahal kah? pls contact me as soon as possible k!

  15. Nazz says:

    Hi!Caj tour guide ni cemana ha? Bole pm details n quotation. Fly ke sana 8th Dec 2011. Nk guna sevice tour guide utk 9th – 12th Dec 2011. Tq!! =)

  16. pojie says:

    salam
    nak tanya pasal visa?
    dan nak apply dekat mana ?

  17. Zuan says:

    korea x perlu visa masuk jer 3 bulan limit

  18. eka says:

    teringin nak pegi…tp masih berkira2…bape ye kene bayar pada tour guide di korea tu

    diarihidupeka@gmail.com

  19. Syafa says:

    Assalam. Adik saya & bersama 2 org temannya nk pergi Korea pd bln Sep 2011 ni. Cuma nk tahu siapa yg boleh dia hubungi utk jd tourist guide mrk nnt? Urgent! Plz… terima kasih. Kalo tak silap 15hb atau 18 hb Sep ni mrk akn ke Korea.

  20. VuJiE says:

    waaa rasa nak melompat-lompat depan laptop bila terjumpa blog ni hehehe..
    Saya ada niat nak pegi Korea Disember ni atau pun March depan..
    Agak-agak mana best lagi nak pegi, Dec atau March?
    Budget dalam berapa ye utk penginapan dan tour guide tu? XD
    Ada sesapa boleh bagi suggestion tak? Email me tulangikankewl@gmail.com

  21. Syaza says:

    Hi. My sister & I plan to visit south korea late november. Please email me if there’s anyone willing to help me.. & I prefer muslim tour guide. Thank you πŸ™‚

  22. aisyah says:

    hi there,

    sy nk pg korea 11.11.11 -17.11.11.

    ade sape2 bole jd tourguide?
    tq!

    reply me
    eisyaz_pinoko@yahoo.com.my

  23. Mia says:

    Sy nk korea spring nti.
    Mcm ne kira tour guide ni yer?

  24. Mariza Aziz says:

    Salam. Saya dan 3 orang kawan (semua Muslimah bekerja) akan ke Korea dari 12.02.2012 hingga 16.02.2012.
    Kami perlukan tour guide untuk bawa jalan2 sekitar Seoul untuk sightseeing, makan dan shopping.

    Kalau boleh rekemenkan tempat tinggal jugak, okay!

    Dan satu lagi, kalau dapat tour guide yang minat rancangan 2 Days & 1 Night lagi la best… !

    Thanks.(“,)

  25. Noor says:

    Aslmkm, myself & hubby with 3 teenage sons & daughter akn depart to Korea startg
    13th Nov. Kira jejalan bercuti and really appreaciate if ader tour guide for
    sightseeing,shopping,mkn(halal korean food) and also suggest place to stay.
    Anak2 nie minat K-drama & K-pop, yg berleluasa takat nie :).

    Kira if feasible, nk g nami and/or jeju island..

    So appreciate if ader suggestiosn/help/assistance esp during on tour & food.
    Bleh email noor yer soonest possible so senang xler kelam kelibut :p

  26. aida says:

    salam. saya perlukan tourist guide tgh oktober ni.. blh x? sila respon d email saya tq

  27. aida says:

    salam. saya perlukan tourist guide tgh oktober ni.. blh x? sila respon d email saya tq dazman_3110@yahoo.com πŸ˜‰

  28. Jsnorazlina says:

    Sooooooo……teruja jumpa blog ni…..sy memerlukan tourist guide utk family holidays di Seoul pad a 16-20hb disember…harap dapat dibantu….

  29. Sooooo teruja jumpe blog ni…
    Sy & keluarga ke Seoul pada 16-20hb disember ni……
    Harap dpt bantu dlm tour guide……:)

  30. Has says:

    Hi,saya dan family (3 adults and 1 child) plan to go to Korea end oct. Can someone plan a ground arrangement for us – interested to go to Seoul, Nami, Mt Sorak, Everland and any other interesting places for 6D 4N. Pls give me the quotation ASAP. tq so much.

  31. izzaty says:

    salam saya nak pegi korea 27/10/2011 nie..email zaty_rocher@yahoo.com..harap dapat memberi bantuan ape yg patut

  32. izzaty says:

    salam saya nak pegi korea 27/10/2011 nie..email zaty_rocher@yahoo.com
    harap dapat membantu..=)

  33. luqman says:

    sesiapa berminat untuk mendapatkan tour guide boleh lawat laman web persatuan pelajar malaysia di Korea. pelbagai pakej disediakan. ^^ (ppmkonline.net/tnt/) hero

  34. Assalamualaikum dan salam sejahtera,

    Sesapa yg tgh mencari tour guide utk bulan januari-februari 2012, boleh emel saya. Saya dan beberapa kawan saya IAllah boleh tolong^^ tp saya prefer perempuan ja…^^

  35. yati says:

    Nak p korea 23 nov ni.prlu wnter jcket ke?sjk sgt ketme tu?tak thu nk bl jket mcm mn.thick sweater tak ckp ke?

  36. Thick sweater sesuai.. tapi kalau tak tahan sejuk boleh je nak beli yg tebal sikit =)

  37. DAYANG says:

    Hai
    Dayang nak gi korea 31.10.2011 ~ 03/11/2011 untuk 2 orang.
    Harap boleh bantu

  38. rina says:

    Hai… Siti Morazlina Juhari…

    Boleh email or call ke rinaz_898@yahoo.com.my atau 012-3488209..
    Insyaallah saya akan bantu anda….TQ

  39. Sarpiny says:

    Salam,sy baru email ke TNT tu..harap dpt reply πŸ™‚ saya dan sepupu bercadang utk ke korea feb 2012, dua org (perempuan), backpacker, bo bantu saya, email : sarasz_2@yahoo.com

  40. Momi Ramawati says:

    Salam……

    Sis, sy nk mnta tlg.Sy dh emel TNT spt yg sis syorkn. Tp smpi skrg x da reply. Actually sy dh beli tiket ke korea pada 9/02/2012-13/02/2012 (5H4M), seramai 12 org. So btol2 perlukan tour guide yg murah. Hrp sis dpt tlg maklumkan pada mrk, kot-kot sis kenal. Nie emel sy momie84@yahoo.com.my Hope to hear u soon. TK…

  41. Sorry sebab dorang pun student jugak kadang-kadang busy kadang-kadang ada exam.. hehe so sabar ye..

  42. ellisna says:

    saya pun nak g korea. sy email kat TnT dia xreply pon. sape2 leh tolong saya x? sy pegi on feb 2012. nh email saya ellisna_dewi@yahoo.com . thankss!

  43. Yanti says:

    Hi, saya akan ke korea. looking for a muslim tour guide to bring places, ski resorts and shopping. Does it include accomodation, transport and meals? do reply me eightfortifive@hotmail.com

    family of 4 (2 adults + 2kids)

  44. BUI JUNAIDI says:

    HAI..SAYA NAK DATANG MELANCONG KE KOREA PADA TAHUN HADAPAN
    PREFER NAK PERGI MUSIM SPRING
    SESIAPA BOLEH BANTU SAYA,BOLEH EMAIL KE SINI YER

    idzrarynproperty@gmail.com

    KAMI PLAN NAK PERGI IKUT GRUP (DALAM 10 ORG MCM TU)
    PREFER TOURIST GUIDE MUSLIM

    TERIMA KASIH

  45. cikFam says:

    i nk dtg sane jan-feb nnt tp sorg2! need muslim tour guide yg bole bwk i jln2,i nk tour guide perempuan..sape2 bole bantu email la ek girl_fam85@yahoo.com

  46. cida says:

    saya nk tanya sape leh jd tour guide kami utk ke korea
    insyaAllah bulan 3 ni..?
    need ur help..
    ape2 leh email kat sy k.. thanx..
    ASAP

  47. cida says:

    ni email sy..
    cdutdecute@gmail.com
    need urgent k…

  48. mas says:

    Assalamualaikum.
    Sis , saya and hubby bercadang ke Seoul from 30 Apr-6 May 2012 (6D 4N).Ground saje berapa ek..kalau boleh itinerary pergi tempat yang best masa spring.Details nanti saya pm.
    email me ya at umairah_77@yahoo.com.

    Thanks πŸ™‚

  49. siti says:

    We a group of university students in South Korea offering tour guide service to all people who want to visit Koreaβ™₯ Our privileges are ;

    Affordable Trip ( Cheap all the time )
    Muslim Style
    Non-Muslim Style
    Flexible
    Please visit our blog:
    pakejmurahkorea.blogspot.com/
    You may also find us on facebook:
    www.facebook.com/profile.php?id=100003362316012
    Thank you:)

  50. rohaidah says:

    Salam, akak nak cari ground tourist guide ke Korea pd 23/4 till 27/4/12. Akak seramai 6 org. Email kan itinerary ke rohaidah279@gmail.com. Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.