T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Satay Station, Ampang Waterfront

on June 29, 2011

Lama dah bulan-bulan lepas kot teringin gila nak makan sate..
Sate Kajang Samuri memang out of list sebab tak sedap langsung dah sekarang…
Sakit hati je makan nanti..

Orang ramai review cakap Satay Station lagi sedap compare dengan satay samuri so apa lagi..
Haruslah berdrama ajak makan lepas kerja dengan suamiku yang baek hati 🙂

Rupanya Satay Station ni ada banyak gak la cawangan dia..
Ada kat Ampang Waterfront, kat Pandan and lagi satu kat Mont Kiara..
Paling dekat dan tak jammed mestilah Ampang Waterfront..
Dari rumah kitorang ni lalu jalan Hulu Langat sekejap je lah and tak jammed..

Pandan tu selalu jammed..and ramai orang tapi situ la kot asal dia..
Mont Kiara nye mahal sikit dari tempat lain orang kate. tak pasti lah pulak..
Tapi cawangan Ampang Waterfront ni memang besar betul.. ramai pulak tu time kitorang pergi tu..padahal weekdays okay.. agaknye kalau weekend lagi ramai..

Cara nak ke sana?
Pergi ke arah Ampang Point..terus aje sampai nak ke arah Bukit Belacan.. nanti mesti nampak deretan kedai-kedai belah kiri.. Paling hujung jugaklah baru nampak Satay Station ni satu bangunan tu 2 tingkat..

 

Selalu orang kalau makan sate mesti fikir lambat gila nak siap.. lagi-lagi kalau ramai orang kan?
Tapi Satay Station ni cepat gilaaaaa.. series cepat!!..
dahlah yang Ampang tu pekerja dia ramai sungguh! macam ramai gila la..
servis memang cepat..
ada baca review cakap masa mula-mula bukak memang servis teruk etc tapi owner dia tambah pekerja and now pekerja dia ramai sangat kot.. haha tapi bagus la kan..

Sate dia tak ingatlah berapa posen satu tapi takdelah sampai RM2 secucuk.. kurang pasti tapi memang betul orang cakap.. Sate dia gemok gilaa kot.. 5 cucuk dah macam 10-15 cucuk sate biasa-biasa kita makan tu..
and paling suka bila ada part lemak jugak..
Aku paling tak gemor kalau sate kering..
perghhhh.. baik makan kebab la kan kalau sate kering kontang..sakit gigi kunyah ..
tapi yang ni memang lembut gila..
daging dia paling sedap..
laki cheq habaq pun sedap sebab dia bukan suka sangat sate daging tapi bolehlah dia masuk kalo yang ni..

 

Kat Sate station ni takde makanan lain selain Sate dan mee rebus.. 2 tu je dia jual.. kalau malam lah.. pagi ade menu lain and kalau lunch pun ade menu lain.. rasanya sate untuk malam je kot..

Mee rebut dia mahal gak RM5 tapi portion dia banyak kot… penuh semangkuk besar tu..
Dah orang kata sedap kita nak try gak lah.. bukan suka sangat kot mee rebus tapi sebab orang kata sedap.. ape salahnye kita nak merasa..
Memang sedap lah and berbaloi bayar RM5 tu..

Air dia pulak air apple asam boi ke apantah tapi sedapppppp! 🙂

Lepas ni kalau makan sate memang takde maknenye nak beli kat Samuri tuh.. Memang bertukar arah ke Sate Station jelah..
sedap pun sedap. kenyang pun kenyang 🙂


2 Responses to “Satay Station, Ampang Waterfront”

  1. zwan says:

    perghh….sedapnya,
    kene cuba ni…

  2. rahimah83 says:

    hi…saya rahimah

    saya nak melancong ke korea pada bulan Jun 2012 seramai 7 orang. bolehkah berikan
    emel rakan anda yang masih belajar di korea. saya ingin medapatkan perkhidmatan
    tourist guide dari pelajar malaysia.

    emel saya-rahimah83@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.