T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Luahan perasaan

on July 12, 2011

Beberapa hari ni asyik la duk berkate pada suami komplen itu dan ini..
asyik teringat Korea aje..
Bila bangun tido tak pasal-pasal sedih sebab rasa macam dekat Korea.. masa tu hujan lebat and mendung..
padahal elok gulek-gulek dengan laki aku ehh.. hahaha

Pastu bila senja lepas habis shopping..tiba-tiba hati sayu macam terasa suasana yang biasa sangat aku rasa bila nak balik Korea.. macam ade berapa hari je lagi nak kena balik Korea dah..

Simptom apatah??
tapi aku memang tak suka la..
Sian suami saya.. menjadi mangsa..

tapi malam tadi baru perasan..
rupe-rupenye cik P dah nak hampir..
hahahahahhahaaaa
patut laaaa emosyenel semacammmmm ajee
hampehhhh!!

Bila macam tu aku cepat-cepat sedar balik.. aku dah elok-elok kat Malaysia dengan laki aku yang aku duk pi kate asyik teringat Korea tu apa jadah kan?

Aku perasan satu aku nih emosi senang terganggu..
yang jadi mangsa? Laki cheqq lahhhh…

Stress tak pasal-pasal..
kawan tu elok keja aku suruh balik.. tapi bila dia balik.. aku senyappp aje..

hahaha sebenarnye..
aku bukan nak diam-diam aje..
aku tau.. kalau aku start aje pandang muka dia nanti.. memang tak tercakap.. sebab nak nangis..
padahal takde ape pun..
macam semalam tu..
lepas dinner.. elok gulek-gulek.. aku main iPad..
sian dia mesti pelik kenapa la bini dia macam ni..
aku sebenarnye time tu tengah tahan nak nangis.
aku rasa malu and rasa tak kuat je kalau nangis depan dia..
kalo pikir-pikir balik..
lama gila kot dah tak nangis depan dia..
masa jadi girlpren boypren dulu boleh kata tiap-tiap minggu aku nangis..
mesti dia pun tak perasan yang aku sekarang ni jarang gila nangis..
ntahlah.. kesian dia..
balik-balik kerja kena ngadap aku nangis..
hahaha apa jadah kan?

Aku ni rasa-rasa macam diri kuat gila la kental habis..
tapi sebenarnye memang lemah macam kaca nipis..
skali snap aje cheq dah boleh berjurai-jurai ayaq mata keluar tau..

aku rasa macam malu pulak nak cita sini kan..
tapi takpelah..
ni blog aku kan..
lama dah tak meluah perasaan.

Ni kerja dah habis dah kat office..
pasal office memang aku tak nak la nak bukak cita..
malassss

sekarang nak ingat benda – benda seronok aje..
🙂

Sekarang kat Korea tengah summer..
semalam cakap dgn hubby..
teringat time kita pegi travel Korea sama-sama dulu..
i wish i can go back again..
and betul-betul selami jiwa dan perasaan..
hahahaha
dulu tak boleh..
xdak feeling langsung..
sebab yelaa
kawan dah duduk 6 tahun.. nak feeling apa..
balik-balik jalan sama gak..

takpe..
insya Allah bila ada rezeki kita sampai la kan tempat tu kan bang? (mesti dia baca punya blog ni takkan miss)

Bang.. I janji I tak over gediks lagi.. bulan nak mengambang rupenye..!! keh keh keh..


2 Responses to “Luahan perasaan”

  1. Senthil says:

    addoiii kalaker..tp tu lah maid ni kan org asing..jdnya mcm2 cerita la..ni ok lagi..cerita dr kwn mak yani..siap gune ilmu nk santau astu fmly..tu lagi bahayamaid kwn yani..majikan terlbih baek..die lak goyang kaki..majikan buat keje..mcm mano tu??susah nk cari maid y baek n pandai ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.