T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Seafood buffet Jagalchi Market, Busan

on August 24, 2011

OMG!
haritu kitorang tengok VJ Scene ke apentah rancangan kat channel 393 tuh pasal king crab!
terussssss mak mengidam nokss!!
Last 3 years masa husband (dulu tunang lagi ye) datang Korea jalan-jalan kan kitorang sempat pergi Busan..
Then masa tu jalan-jalan punya jalan..
sampailah kat Jagalchi Market ni..
memang terpampang besar-besar tulis Jagalchi Market..
Jagalchi Market ni kira famous gila sebab mostly nelayan naikkan tangkapan dia kat Jagalchi Market ni..
bermacam-macam jenis ikan.. seafood sumaaaa ada..
yang tak pernah nampak pun ada..
macam-macam saiz..
tapi masa kitorang sampai sana dah tengah hari lepas tu hujan pulak tu..
bajet nak makan ikan bakar..
tapi bila masuk 1 bangunan ni..
ada tulis seafood buffet tingkat paling atas..
dia tulis per person untuk lunch adalah 25 000 won (lebih kurang 75 hinggit)
makan sampai pukul 3 ke 4 ntah..
tapi macam masa tu kitorang like lapar gila kot..
mahal kalo convert tapi laki cheq kata.. makan jelahhh..
sekali sekala die belanja..
FINE!!
yumssss
bukan seafood aje lahh.. ade la macam-macam..
tapi yang paling best..
ada KING CRAB!
tapi kena beratur panjang..
laki cheq semangat gila beratur sebab teringin..
amik 2 ketul kot…
perghh manis sedap lemak lembut halussss gila isi dia..
memang tak terkata..
kitorang 2 memang rasa berbaloi-baloi makan situ..
besar ok .. ade kot dalam entry lepas-lepas aku malas nak carik..
sebab KING CRAB tu kalo beli.. seekor pun dah 20 000 won tau..
mahal gilaa…
so kesimpulan nye..
kalau pergi Busan..
sila la try makan KING CRAB..
situ murah lah kot kalo nak compare dengan harga kat Seoul..

credit to image owner.taken from Google image.


2 Responses to “Seafood buffet Jagalchi Market, Busan”

  1. eka says:

    yang…agak2 kan…bape ribu ye kene spend kalu nak ke sana…tingin la nak pg seoul

  2. ira says:

    As salam
    boley tak saye dptkan nama restoran tu?… dh lame cri restauran yg jual spider crab halal kat sane… plsss… huhuhuhhuuuu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.