T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

PappaRich, The Gardens

on September 22, 2011

Bangun tido jer ahad lepas tekak ni melampau-lampau nak sangat dimsum..memang tak tertahan-tahan betul..
so lepas Maghrib hantar HP standby kat office kitorang memula plan nak pergi PappaRich yang area Cheras je tapi alang-alang dah esoknya cuti so pergi lah Midvalley sekali sebab kot-kot boleh tengok wayang sekali..
Sekali hampeh.. tiket wayang semua sold out! kalau ade pun yang mid night.. masa tu baru pukul 8 kot..
so takde maknenye la nak duduk sana berjam-jam nak tunggu sampai midnight.. baik balik tido..
Tapi kelakar jugak dulu masa bercinta kemain dari pukul 10 pagi sampai ke tengah malam melepak kat shopping complex tu.. kalau

boleh nak jadi mak guard tukang bukak pintu shopping complex and tolong tutup pintu sekali..
Sekarang?? uiiii tak kuasa den..
baik balik rumah.. ye dok?

Ok.. since suami saya nak makan mee.. dia order ni:


Tapi lupa lah nama dia apa.. dried noodle with chicken curry ke apatah..
dia cakap sedap.. lagi sedap dari Old Town White Coffee nye.. ni memang favorite dia kalau datang makan kopitiam cenggini lah.. aku rasa macam biase je.. sebab ade kicap.. now memang aku kureng sikit nak makan benda yang hitam-hitam gelap-gelap ni.. hahahaa kenapa kah? sebab pantang orang tua kata jangan minum kopi jangan makan kicap.. nanti anak hitam.. walaupun macam agak tak betul tapi terus tekak macam tak berapa nak terima.. :p

Pastuh air aku memang elakkan sebarang kopi.. so aku order milo dinosaur nih.. atas dia tabur milo serbuk.. sedappp =) milo dia pekat.. suami order apa eh.. teh tarik kot.. tapi harga dia macam up sikit dari Old Town.. ke sebab dia dekat dalam The Gardens eh? Aku pun tak sure..


Yang ditunggu-tunggu pun akhirnya sampai.. dim sum kat PappaRich ni takdelah banyak jenis tapi setakat nak menghilangkan mengidam aku ni boleh lah.. ex-schoolmate aku kata kat Uptown Damansara ada yang halal and banyak varieties dia tapi nantilah baru pergi.. hehehe nak jugokkk!
Yang ini chicken mushroom dimsum..3 pieces sebenarnya tapi satu dah masuk mulut aku..

Yang ini apa eh nama dia.. Teo Chew Chicken Siew Mai ke apantah.. ada lagi 1 yang kaler kuning tapi aku ambik yang kaler hijau ni.. sos dia sedapp.. pedas gila babeng.. memang pedas kaw kaw la..
pastu dah kata dasar tamak kan.. makan untuk 2 orang.. so last aku order ni :
Steamed Otak-otak.. lembut kemainnnn… setapppp… =) tapi makan dengan roti ke nan ke sedap kot sebab lama-lama macam muak lah.. ke sebab aku kenyang dah eh?? Nampak macam tak cukup kan tapi bila dah makan tu ya ai.. alhamdulillah kenyang mak bunts nih.. hahaha

kesimpulan.. food better dari Old Town White Coffee dari segi variety dia lah.. tapi harga memang agak mengancam.. mahai sikit rasanye..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.