T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Little baby update: Week 16

on October 12, 2011

Semalam pergi check up.. lepas sebulan..
Memula nurse check urine dulu and doktor cakap agak pekat.. Sebab pagi lah agaknya kot kan.. tak tau lah..

Then check blood pressure pulak.. lepas tu doktor cakap tinggi nih..
Penat ke apasal macam tinggi?
Explain lah kat doktor yang this whole week kerja shift petang sampai tengah malam so macam agak kurang tidur dan penat.
And she was like ha kerja shift? Tak boleh tukar ke.. Nanti risau ni blood pressure tinggi ni..
Kalau boleh tak payah lah buat..
So far memang takdelah rasa pening ke apa tapi just penat je..

Harap-harap lepas ni dah takde lah shift..Amin..
larat tu larat tapi kalau straight 2 weeks memang tak boleh kot.

Then scan baby pulak..
Doktor cakap baby saya sangat aktif! Macam boy.. haha tapi takdelah nak suruh doktor check gender.. Biar dulu lah..
Next month ke boleh lagi kot..
Then doktor nak check tangan and kaki..
Bergerak-gerak tangan and kaki dia..
susah nak tengok betul-betul..

Mami tak kisah pun boy or girl..
Yang penting.. membesar sihat dalam perut mami nih yeh..

=)

Hati terusik betul bila tengah scan. Dulu yang segumpal darah dah berbentuk almost sempurna.. Memang menakjubkan sangat-sangat kuasa Allah SWT kan?

Patut lah perempuan bila pregnant and dah ada anak ni makin sensitif dan makin loving =)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.