T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Tahun baru dah diserang demam ..

on January 6, 2012

Syukur Alhamdulillah.. ade sedikit kesempatan ni boleh lah nak update blog sekejap.. balik je dari Melaka tu suami terus demam teruk cuti sampai 2 minggu sambung ke new year..
Bini dia terpakse kerja sebab takde orang nak ganti..
terpaksalah yang..
Sakit sampai tahap kena bawak pergi ER HUKM lagi hari Khamis 2 minggu lepas.. Tak boleh tahan dah katanya..
Memang dia kalau demam teruk betul sampai boleh buat bini dia pun gelabah panic.. selama ni kalau yang sakit tu mesti bini dia je.. bukan laki dia..
ni bila laki sendiri dah sakit.. wuii panic teruss..

Harus lah hari tu mintak EL dengan boss sebab nak jaga buah hati kesayangan tu kan..
Nasib baik dah makin okay.. Syukur Alhamdulillah..

Ni masuk je kerja balik.. bini dia pulak yang start sakit tekak bagai..
nak cuti pun tak boleh so tahan je lah makan belen-belen ubat dari jumpe doktor aritu..
Ingat hari ni baru nak pergi mintak ubat lagi..
Bila batuk-batuk pun dah berdarah kahak tu yang tak tahan tu..
Dah 2-3 malam kami usung tilam tidor luar..
tak tahan tidur dalam bilik sebab sejuk air cond..
Bangun pagi je terasa kering betul tekak sampai nak telan air liur pun macam nak menangis..
Memang virus tu pandai betul timing kan.. nasib baik husband pun dah sihat sikit so dia la yang kena melayan bini dia pulak..
Aiyo memang tak boleh tahan kalau batuk-batuk ni..
Sakit perut sendi semua ..
🙁

Harap-harap baby pun takde apelah dalam perut ni..
masih bergerak aktif..
tapi bahaya jugak sebab dah 3-4 hari demam tak baik-baik..
panas takde cume sakit tekak, selesema dan batuk je..
haihh..
nasiblah..

appointment minggu ni pun kena tunda pergi next week sebab takde orang kat office..
haihh


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.