T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Ujian BSP di HUKM

on January 31, 2012

Disebabkan HUKM taknak terima BSP yang aku buat selalu kat Klinik Kesihatan tu so jadinya kenalah buat pulak kat HUKM.. layankan ajee.. tapi kali ni tak guna glucometer tapi dia ambik darah sebekas tuh.. 4 kali eh 5 kali sebab lagi satu untuk hba1c punye test..
berlebam-lebam tangan lepas dia amik tu..
nurse akan bagi borang hijau then pergi kaunter bayaran, bayar RM5 untuk yang bukan under GL then pergi makmal and makmal akan masukkan dalam buku appointment dorang.

Hari test tu datang terus pergi makmal je sebelum pukul 9 pagi.. sebab kalau lepas pukul 9 dia memang taknak cucuk dah.. maybe suruh buat hari lain pulak..
then balik and datang balik pukul 11.30 di makmal yang sama..

kemudian untuk 3rd round pulak.. pukul 5 petang kena pergi kat PAC iaitu ape tah eh nama panjang dia cuma dia untuk kes kecemasan untuk O&G punya patient la.. macam nak terberanak etc bagai.. pergi situ and tunjuk borang hijau and tunggu nurse panggil.. so nurse pun cucuk macam biase and suruh datang lagi pukul 10.30 malam (pre-bed) .. so tunggulah sampai jumpa doctor di DAYCARE for O&G which is located at 1st floor.. tak payah pergi klinik bawah tu.. naik lif atas tingkat 1 and nampak terang-terang DAYCARE so tunjuk lagi satu borang hijau and kasik nurse..

Nurse akan panggil and kita akan jumpa doctor.. and doctor akan review result BSP tuh..

so far HUKM nye result maybe lagi accurate sebab dia buat test maybe lain sikit dari glucometer yang maybe tak berapa accurate la pada pandangan dia kan..

Sebabkan after breakfast nye result tak berapa cantik which was 6.7 mmol and di mana sepatutnya normal tapi doctor tu kate kena make sure 6 and i was like hah? doctor ni biar betul.. hahaha layankan aje lahh doktor.. so kesimpulannye.. pergi lagi next 2 weeks =)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.