T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

SOGO Member Day sale 14-15 July 2012

on July 14, 2012

Walaupun saya bukan member SOGO tapi dapat pergi gak sebab pemegang kad Maybankard.. Memana maybankard pun boleh…
Weee .. ni first time terjah SOGO member day punye sale..
Memang mantop…
Puas hati betul..
Dah kira-kira tahun depan jadi ahli and tunggu Member Day sale kalau nak carik baju raya Maryam..
Padahal memula bajet nak pergi sana nak beli comforter aje..
Daddy Maryam request kalau beli comforter dia nak yang kitorang pakai sekarang ni dapat dari officemates dia masa kahwin dulu.. Novelle yang jenis silk kat front cotton kat belah dalam..
Wuiii satu tu kalau takde sale 700-800 ringgit kot…
dapat 1 beg Coach dengan harga tu ok..
So bila nampak je catalogue dalam SOGO nye website ade sale gegila punya untuk comforter Novelle ni so apa lagi harus lah jadik makcik-makcik pergi pagi-pagi ..
Memang nasib baik minggu ni kerja malam so siang free..
hihihi
takmo panjang cite..
Memang tabiklah.. sale SOGO memang paling kaw kaw punye sale.. 70%+20% lah.. 50%+50% and summore memang mostly branded yang New Arrival pun ada jugak discount even 10%.. Memang berbaloi-baloi..

Beli comforter dapat percuma bantal sebiji

Comforter dari RM750 jadi RM150.. memang sedap lembut and sejukkkk je pakai comforter ni.. tu yang memang taknak beli comforter lain.. nak jenis ni jugak.. Novelle spread sheet 5pcs pun marked down dari RM219 ke 39 hinggit je

Ni semua barang Maryam bambam sorang.. mommy daddy yilekkk

Bayangkan Trudy & Teddy ni kan baju kain skirt dia suma stok RM50++ ke atas mana la nak ada yang bawah-bawah tapi ni dapat 70% dari RM63 jadi RM18.90 je.. padahal size 3-6 months memang cinonet je.. Tanjat daddy Maryam bila mommy kata harga betul dia RM63.. haha lagi mahal dari seluar daddy dia..

Perbandingan harga sebelum diskaun dengan selepas diskaun.. biru tu harga sebelum diskaun.. merah harga pas diskaun.. semua ni Trudy & Teddy yang memang ya hampun mahal sesangat tu kann.. Dah jimat berapa dah kat situ.. Merasa la jugak Maryam pakai baju feefeeling mahal.. kih kih kih.. mommy memang kedekut bab2 baju ni sebab baju ni bukan boleh pakai lama mana pun.. Kalau mainan toys yg educational takpe mommy tak kisah duit sangat..

Boleh lah Maryam melawa sikit.. hihi memang comel-comel baju Trudy & Teddy ni gaya orang besar.. tak sabar nak pakai kan untuk Maryam.. hihi..

 

Kesimpulan.. Dah berapa dah jimat dekat situ tuh. mau beribu jugak mommy habis kalau takde diskaun nih..

Memang tahun depan mommy siap2 cuti nak terjah lagi next year (insya Allah kalau ler hidup lagi.. Amboi kemain siap tekad nak pergi sale Sogo.. pergi haji ka umrah ka xdak tekad-tekad.. uhuhuhuhu peringatan untuk diri sendiri.. )

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.