T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Pureen Clearance Stock 14-15 July 2012

on July 18, 2012

Acara wajib tak wajib sangatlah nak serbu tapi sebabkan baju Maryam yang pakai dari lahir tu mostly dah sempit and terkeluar perut bagai.. and daddy pun selalu bising baju maryam sikit tak cukup.. yela.. sekarang kena bagi-bagi baju dengan rumah Mommy Ayu.. babysitter Maryam .. so kadang-kadang tu macam takde baju pulak.. hahaha padahal ade je cume daddy tu tak pandai carik..

So macam biase.. daddy kalau Sabtu Ahad kena pergi Bukit Jalil main kapal terbang.. so mommy mintak Aunty Ika dengan Uncle Hezry yang jaga kan sekejap sementara mommy bershopping ohyeah..

Matlamat macam biase nak carik baju so kena datang awal.. awal tak awal sangat la dalam pukul 9 lebih lebih daddy lencongkan ke PJ dulu hantar mommy then baru daddy pergi Bukit Jalil.. Mommy pesan selagi mommy belum call kata nak balik jangan datang.. ewahh kemain mommy nak shopping yeahh..

So tepat pukul 10 pak guard bukak pintu.. crowd tak ramai sangat lah.. baju banyak tapi takde pilihan sangat.. Bahagian atas banyak lah macam baju-baju comel saiz Maryam.. saiz mommy ambik banyak saiz 14 je.. 6m-9m macam tu.. sebab mommy dah tau.. Pureen ni nanti setiap 3-4 bulan datang balik. so setakat nak buat baju basahan Maryam hari-hari okay je nak pakai. and baju pun tak berbulu kalau basuh mesin.. memang semua baju Maryam mommy basuh mesin sajaaaaa.. hihihi.

Ada jugak yang RM10 sepasang mommy ambik.. adalah 3-4 pasang.. sebabnya.. daddy ni suka salah matching kan baju2 maryam.. so mommy beli jugak yang matching so takdelah daddy tu habis punggah almari Maryam semata-mata nak carik baju dengan seluar tido .. Penat nak kemas wehhh..

Baju siang pun mommy ambik jugak yang RM10 sepasang.. then lelain semua RM3 sehelai .. adalah dalam 40 helai campur baju and seluar sama skirt sama seluar pendek.. Cukuplah nak bahagi rumah bawah dengan rumah atas.. Memang sejak lahir Maryam sesuai je pakai barang/baju Pureen ni.. So selagi ada sale.. selagi tu mommy akan borong time sales aje.. yelah.. kalau takde clearance stock ni.. baju sepasang  RM20 kot.. dalam ni cantik-cantik dapat dalam RM10.. double tu.. leh jimat sikit duit mommy daddy nih.. setakat baju Maryam ni tak payah mahal-mahal sangat sebab pakai pun sekejap aje..

Sikit je total damage kali ni sebab mommy dah catu apa kena beli apa tak kena beli..  hihi tapi yang penting.. mommy keluar dengan senang hati and tak sabar nak tunjuk daddy n Maryam ! Weee ~

Hasil rembatan mommy kali ini 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.